Hallo, 

Allereerst welkom op mijn website LH by Lisa. 

Mijn naam is Lisa de Hoogh geboren in het jaar 1989 wonend te Alkmaar. Mijn laatst gevolgde opleiding was die voor Life Coach, helaas heb ik deze door omstandigheden moeten staken. Verder ben ik autodidact, ik ontwikkel mijzelf door zelfstudie. 

Ik vond mijn passie voor schilderen omdat ik zocht naar iets wat mij compleet af zou leiden van de stroming aan gedachten. Als jong meisje had ik teken lessen gevolgd en daar is waar het allemaal mee begon, met tekenen. Maar ook hier haalde ik geen voldoening uit en zo kwam ik bij schilderen terecht. 

De reden dat ik zocht naar iets wat mij zou compleet afsluiten voor de buitenwereld en mijn gedachten stil zouden maken. Is omdat ik dagelijks last van angsten heb door gebeurtenissen uit het verleden. En hier wilde ik vanaf, ik wilde hier zelfs vrij van zijn en dit is wat schilderen mij gegeven heeft, vrijheid!

Omdat ik nu bijna op dagelijkse basis aan het creeren ben, word de stapel met doeken hoger en hoger en is er bijna geen plekje meer aan de muur waar ik nog iets kan ophangen. zo kwam mijn broer met het voorstel om mijn schilderen te gaan verkopen. Toen dacht ik he, waarom niet. Als ik dat kon overleven wat ik overleefd heb dan moet ik deze sprong in het diepe ook aandurven. Dus hier ben ik. Ik vind dit super spannend en ik hoop dat jullie net zo genieten van mijn schilderen als ik dat doe. 

 

Al mijn schilderijen zijn geschilderd met acrylverf. Ik ben eerst begonnen met het schilderen van dieren, die je ook in mijn galerij kunt vinden. Maar het daagde me niet genoeg uit en ik kreeg er niet genoeg voldoening uit. Dus probeer ik iets nieuws, dit keer vrouwelijke lichamen, later ook verliefde koppels.

Maar dit was ik nog niet, dus daarom ben ik begonnen met de abstracte kunstvorm. Uitgebreid met expressie en symboliek.

Ik ben nog steeds aan het leren en groeien. Ik wil in de toekomst deelnemen aan kunstlessen om meer te leren over verschillende technieken. Of hoe je bijvoorbeeld een menselijk gezicht schildert. Maar vooral de verschillende soorten technieken.

Ik ben een beginnend kunstenaar met een honger naar meer.

Liefs, 

Lisa