Onderstaande artikelen kun je rechtstreeks bestellen bij de kunstenaar en veilig via exto afrekenen.Meer kunst kopen kan in de webshop van www.exto.nl.

* De levertijd van de werken is < 1 week
* Het werk kan binnen veertien werkdagen retour gestuurd worden
* Betaling mogelijk via overschrijving of iDeal
* Prijzen zijn incl. verzendkosten binnen Nederland

(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Against the black wall

Het schilderij "Against the black wall" staat symbool voor groei. Na donkere tijden, kan er altijd weer iets moois opbloeien. Ook al zijn de muren nog zo hoog, weet dat je er altijd boven uit kunt groeien! 

€230,00

A Geisha's World

Met het schilderij "A Geisha's World" neem ik je mee terug naar Japan in de 18e en 19e eeuw, waar Geisha's (Japans: 芸者; /ˈgeːʃa/), geiko (芸子) of geigi (芸妓) een grote rol speelden. Een geisha (spreek uit als ‘geesja’) is een hoogopgeleide en gerespecteerde Japanse gastvrouw die zorgt voor vermaak op feestjes in Japanse theehuizen. Haar taak is de gasten te entertainen met een gesprek, of met klassieke Japanse muziek zorgde voor zang en dans. Dit in typische, streng gestileerde kledij.   Letterlijk betekent geisha "kunstpersoon".

€98,00

A lions love

Op het schilderij "A lions love" heb ik geprobeerd de liefde vast te leggen tussen leeuw en leeuwin op een zwart grijze achtergrond. 

€85,00

Alligator Hill

"Alligator Hill" bestaat uit twee losse schilderijen. Ik heb gebruik gemaakt van groene kleuren en deze aangebracht met een paletmes. Waar staat de alligator voor. De alligator staat voor kracht, zijn overlevingsdrang en zijn eindeloze geduld. Ook staat de alligator voor de oerenergieen van geboorte, moederschap en de inwijding binnen een nieuwe groep. Dus eigenlijk voor opgenomen worden binnen een gemeenschap of het ontmoeten van nieuwe mensen. 

€123,00

Archangel Ariel

Het schilderij "Archangel Ariel" staat symbool voor aartsengel Ariel.  'Ik ben aartsengel Ariël. Mijn naam betekent "Leeuwin van God". Als je moed of vertrouwen nodig hebt, roep me dan aan. Ik hou van alle levende wezens en de natuur. Ik creëer onmiddellijke manifestatie van de hoogste wil, door goddelijke magie. Sta jezelf toe om in wonderen te geloven. Wees dat wonder.'

€215,00

Archangel Jophiel

Archangel Jophiel, her name means "the beauty of God". As she flow with glance through the universe with her archangel squad. She posses the Yellow Ray and her element is fire. She works with the "Halls of Wisdom" if wisdom is what you desire. She is the beauty and the creative spark. Helps you connect with your higher self when you have been disembark. With joy, positivity, wisdom and intuition she helps you grow. Put you back on your life purpose, so it's you who flows. She can heal you from negativity, illness and long last terms. Ask for her help she absolutely will confirms.

€15,00

As above so is below

Het schilderij "As above so is below" is een oude kaart, die je meeneemt naar verborgen plekken op deze aarde. Het schilderij bevat vormen van mensen, mysterieuze wezens, land dieren en zeedieren. Houdt het schilderij maar is op zijn kant en er verschijnen opeens allemaal dieren.  Volgens sommige wetenschappers bestaat er in onze aarde nog een andere wereld. Zou dit de kaart zijn die leidt naar deze verborgen wereld? Waar dieren, mysterieuze wezens en mensen naast en met elkaar leven.   

€185,00

Azrael's Party

Het is feest op het schilderij "Azrael's Party", Azrael ook wel bekend als de Engel des Doods geeft een feest ter verwelkoming van een nieuwe ziel. De ziel zelf voelt zich nog wat bang en weet nog niet helemaal wat hem overkomt. Hij houdt zich stevig vast aan de houten pilaar terwijl hij wordt gebracht door een paard. De ziel zal snel beseffen dat dit de weg naar de hemel is. 

€250,00

Baby deer

Op het schilderij "Baby Deer" is een baby hertje geschilderd ook wel een kalfje genoemd met een expressief abstract tintje. 

€85,00

Baby foxes

Op het schilderij "Baby foxes" zijn twee kleine vosjes geschilderd vanaf het zijaanzicht. 

€85,00

Be a Butterfly

Op het schilderij "Be a Butterfly" heb ik een vlinder geschilderd die zich te goed doet aan de nectar van de bloemen. Vlinders staan spiritueel symbool voor macht, transformatie en verandering. Dat is niet alleen waar de vlinder symbool voor staat, er zijn nog vele andere kwaliteiten die in het leven toegepast kunnen worden. Zoals creativiteit, vrijheid, liefde en harmonie. Vlinder zijn een spirituele voorstelling van macht Ze zijn niet alleen synoniem voor verandering en transformatie, maar ook voor vele andere kwaliteiten in het leven. Ze staan voor creativiteit, vrijheid, liefde en harmonie. Voeg deze krachten toe in je dagelijks leven om je gloednieuwe transformatie naar de nieuwe jij te beginnen.   Naast de vlinder zijn er ook nog wat andere dieren verstopt in de vleugel van de vlinder, welke dit zijn mag u zelf ontdekken.  Dit schilderij heeft verder nog een ander leuk verhaal, voordat ik aan het schilderij begon wist ik niet wat ik wilde maken of waar het naar toe zou leiden. Ik ben vier keer overnieuw begonnen omdat er elke keer een vlinder tevoorschijn kwam en ik wilde dacht ik geen vlinder schilderen. Bij de laatste keer gaf ik het op, het canvas wou perse een vlinder opzich geschilderd hebben dus ik heb het canvas uiteindelijk laten kiezen. 

€310,00

BIrd Cage

Het schilderij "Bird Cage" is gemaakt met harde warme roze tinten in de abstract expressieve stijl. Tijdens het nabewerken verscheen er een klein vogeltje in het midden van het schilderij. Ik heb dit vogeltje extra geaccentuurd en het schilderij afgemaakt met vier verticale stroken die de zitstokken in een vogelkooi moeten voorstellen.  Wat er nog meer valt te zien in dit schilderij zijn bloemen, maar wie weet ziet u hele andere dingen naar voren komen. 

€150,00

Buckskin Horse

Op het schilderij "Buckskin horse" is een paard te zien in de kleur valk. Het is een beetje afgeleid van de Disney film 'Spirit'. Dit is de kleur van een paard die ik in de toekomst zelf zou willen hebben. Het schilderij is mijn eigen schilderij gemaakt met olie verf. 

€85,00

Deer male

Op het schilderij "Deer male" is een mannelijke hert geschilderd met een expressief abstract tintje. 

€85,00

Directions

Even nature gets it, we can go left or rihgt. Coming from different directions, but we all follow the light. Maybe we have different believes, having another point of view. But in the end we are all the same and that's what matters too. - Lisa de Hoogh

€15,00

Dreaming

Met het schilderij "Dreaming" neem ik je mee mijn dromenwereld in. Maar eerst wil ik vertellen over de vrouw die opeens op het schilderij verscheen. Ze staat rechts in het hoekje en heeft wat weg van Maria. Bij het zien van deze verschijning en waarom het gebeurde weet ik niet. Rolde er wat tranen over mij wangen van dankbaarheid. 

In mijn dromenwereld wordt er soms nog steeds hard gestreden tegen mijn innerlijke demonen en vecht ik met monsters. Of vechten de monsters met mij mee tegen het kwaad. Ik kom op plekken die ik nog nooit eerder gezien heb en vaak keer ik ook terug naar de plekken. Het is wanneer ik diep en lang droom altijd hetzelfde dorpje waar ik terechtkom. Een magische dorpje met lang uiteengestrekte duinen. 
 

€185,00

Erotic

Over het schilderij "Erotic" hoef ik denk niet veel te zeggen. Het schilderij spreekt al genoeg vanuit zichzelf. Wel wil ik er nog aan toevoegen dat wanneer ik er naar kijk ik vrouwlijk kracht zie, passie en sensualiteit. 

€250,00

Feeling all green

Op dit schilder "Feeling all green" is te zien hoe de vrouw omgeven wordt door diverse kleuren groen van haar aura.  Groene Aura
Mensen met een groen aura zijn liefhebbend, gevend en genereus. Ze zijn diep verbonden met de mensen om hen heen en zijn vooral heel vriendelijk. Wel kunnen zij struggelen met gevoelens als afgunst, minderwaardigheid en jaloezie.

€85,00

Feeling down

Op het schilderij "Feeling Down" voelt een vrouw zich verloren en eenzaam. Ondanks dat ze omgeven wordt met de kleur rood, de kleur van de liefde die nog steeds om haar heen huist. 

€85,00

Fire Fox

Op het schilderij "Fire Fox" heb ik een moeder vos met haar cub geschilderd. Het doet me een beetj denken aan de muurschilderingen uit Egypte. Het heeft er iets weg van. Moeder en cub worden omgeven door een vlamme zee, vuur staat symbool voor geestdricht en hartstocht. Daar de vos ook symbool staat voor creatitiviteit en passie, welke zo mooi samenvallen.  Bij het schilderij van "Fire Fox" waren het de kleuren rood en geel die maar naar voren bleven komen.  En moest en zou ik een vos met haar jong schilderen. Je zou het bijna schreeuwen kunnen noemen. Het beeld was zo compleet in mijn hoofd. En het resultaat mag er zeker wezen. 

€185,00

Flashing Lights

When angels are nearby, beat with their powerful wings as they fly. Lights starting to dancing, it's almost as if they can sing. Songs of joy and love, shining so hard to get notice from above. - Lisa de Hoogh

€15,00

Flower Field

Op het schilderij "Flower Field" zie je hoe het kleinste bloempje haar vleugels heeft gekregen. Ze durft eindelijk haar vleugels uit te slaan, om de mooie bloem te worden die ze is. 

€210,00

Forest Fairy's

Deep down we go into the woods, finding our inner peace and connection with mother earth. But above all finding connection within ourselves. Let us wander between trees and listen toot he magical whispers of leaves. Be guided by the forest fairy's into our spiritual rebirht. - Lisa de Hoogh

€25,00

Fox

Op het schilderij "Fox" heb ik een vos geschilderd met een expressief abstract tintje. 

€55,00

Foxes in Love

Op het schilderij "Fox in Love" zijn twee vosjes te zien die met elkaar knuffelen en verliefd zijn op elkaar. 

€85,00

Foxes on the waterfront

Op het schilderij "Foxes on the waterfront" zijn twee vossen geschilderd. Een van de vosjes kijkt naar zijn weerspiegeling in het water. Het andere vosje kijkt naar wat de ander aan het doen is. 

€85,00

Foxy with butterfly

Op het schilderij "Foxy with butterfly" is een vos te zien met een vlinder op haar neus. Ik had zomaar opeens vandaag weer iets met vossen. Misschien omdat de vos symbool staat voor leren naar andere mensen te kijken. Niet naar wat zeggen maar hoe ze doen. Een signaal voor mij dat ik meer naar me intuitie moet luisteren.  De prachtige vlinder staat als symbool voor transformatie. Het is voor mij ook tijd voor transformatie. Ik moet los komen van de mijn ego, meer naar mijn hart en intuitie luisteren. Het is tijd om de vos en vlinder samen te voegen als een. 

€95,00

Golden Blue

Op dit schilder "Golden blue" is een vrouw te zien in een zittende positie die wat verloren om zich heen kijkt. Ze draagt haar haar vlak voor haar gezicht. Dit doet ze omdat ze bang is voor de buitenwereld en zich zo een beetje kan verschuilen. 

€115,00

Golden City

Het schilderij "Golden City" bestaat uit twee losse delen, ik zal alvast even zeggen beide zijn eventueel ook los verkrijgbaar. Het voelt voor mij als ik naar dit schilderij kijk alsof ik wordt meegenomen naar een land hier ver vandaan. Waar de straten goud vloeien, met hoge gouden torens en in het midden van "Golden City" een magische kasteel helemaal van goud. Hier leeft men met elkaar en naast elkaar in vrede en in harmonie.  

€185,00

Golden Dragon

Het schilderij "Golden Dragon" bevat een andere versie van het symbool de spiraal. Welke geschilderd is met een gouden draak erin.  Gouden draak De Gouden Draak vertegenwoordigt de meest gerespecteerde kwaliteiten. Het symboliseert voorspoed, gezondheid en wijsheid - de tekenen dat het juiste pad is gekozen. De Gouden Draak vertegenwoordigde de keizer en alles in onze wereld dat hoog in het vaandel staat. Deze draak verschijnt wanneer je opzoek bent naar verborgen kennis, de kennis vanuit de oude tijd en andere dimensies. 

€210,00

Golden simplicity

Op het schilderij "Golden simplicity" is een goud silhouet van een vrouw te zien, hier draaide het om simplicity. De eenvoud van een witte achtergrond met als voorgrond het gouden lichaam van de vrouw. 

€85,00

Green Cobra

Op het schilderij "Green Cobra" zie je hoe een groene cobra door het struikgewas heen glijdt.  De cobra als spiritueel dier, staat hij voor bescherming en healing. Met de cobra kom je voor een transformatie van kracht in je leven te staan. Een oud deel van je moet sterven opdat er iets nieuws in je kan groeien. Het beschermende schild leert je je moedig op te richten.

€165,00

Green Lion Fever

De leeuw en leeuwin op het schilderij "Green Lion Fever" heb ik nageschilderd van een zwart wit foto die ik tegenkwam op pinterest. Het krachtige liefdespaar heeft mij altijd al geïntrigeerd, de manier waarop zij hun liefde tonen aan de buitenwereld is al kunst van zichzelf. Voor de achtergrond koos ik net als de foto de kleuren zwart en wit met een, ik noem het maar vleugje, petrol. De leeuw en leeuwin zelf heb ik met groen/gele tinten geschilderd. Zo komt de kracht die zij uitstralen meer naar voren als wanneer ik gekozen had om hen ook in het zwart wit te schilderen. 

€260,00

Holding tight

Op het schilder "Holding tight" wordt een vrouw stevig omhelst door haar man. 

€85,00

In mermaid colours

De vrouwe schermt zich af met haar energie van de fluisteringen van het de blauwe schim. 

€85,00

Inner World

Met het schilderij "Inner World" wil ik de innerlijke wereld belichamen. Dat kan die van een volwassene zijn of die van een kind. In dit geval is het een innerlijke wereld waar fantasie tot leven komt, met vreemde wezens, piraten, dromerige paarden, de diepten van de oceaan en nog veel meer. Het is een veilige plek waar fantasieën tot leven kunnen komen en waar alles met en door liefde leeft.

€195,00

Jaguar

Op het schilderij "Jaguar" lijjkt het alsof de jaguar uit het schilderij komt lopen. 

€85,00

Lioness

Op het schilderij "Lioness" is het hoofd van een leeuwin geschilderd op een zwarte achtergrond. 

€85,00

Lioness and cub

Op het schilderij "Lioness and cub" is een leeuwin met haar welp geschilderd op een zwarte achtergrond. 

€85,00

Lionesses

Op het schilderij "Lionesses" zijn twee leeuwinen geschilderd vanaf het zijaanzicht met een expressief abstract tintje. 

€85,00

Lioness in black and white

Op het schilderij "Lioness in black and white" heb ik een leeuwin geschilderd in het zwart wit vanaf het vooraanzicht. 

€85,00

Lioness side front

Op het schilderij "Lioness side front" heb ik een leeuwin vanaf het zijaanzicht geschilderd. Ze lijkt een beetje op Sarabi van de Leeuwenkoning. 

€85,00

Lion in black and white

Op het schilderij "Lion in black and white" heb ik een leeuw in het zwart wit geschilderd vanaf het vooraanzicht. 

€85,00

Lost and Found

Op het schilderij "Lost and Found" bevinden we ons in het nergens waar verdwaalde zielen ronddwalen. Engelen zijn hard opzoek naar deze verloren zieltjes om ze naar de poort van de Hemel te leiden. Een poort die word beschermd door Trouw en Waar, zodat alleen zielen met zuiverheid naar huis terug keren. Eerst dient de ziel vergeving en zelfliefde te vinden pas dan zal hij door de poort naar de Hemel worden toegelaten. 

€250,00

Maya Calendar

Met het schilderij "Maya Calendar" neem ik je mee terug in de oudheid van de Maya cultuur, in de tijd dat zij nog zonnegod aanbaden. De Mayakalender bestaat uit een stelsel van tijdrekeningen die gezamenlijk iedere dag vanaf het begin van de huidige kringloop (11 augustus 3114 v.Chr. in de gregoriaanse kalender) van een eenduidig kenmerk voorzien. In mijn versie van de Maya kalender rekenen we af naar de tijd waar mens en dier samen in harmonie weer kunnen samenleven.  Het schilderij bestaat uit twee losse delen van 50x50x4 cm. Indien u in een van de schilderijen geinteresseerd bent stuur mij dan een berichtje. 
 

€195,00

Oh my deer

Op het schilderij "Oh my deer" heb ik een vrouwetjes hert ook wel hinde genoemd samen met haar kalf geschilderd met een expressief abstract tintje. 

€85,00

Panther in black and white

Op het schilderij "Panther in black and white" heb ik een panter geschilderd in het zwart wit vanaf het vooraanzicht. 

€85,00

Pillar of the Kings

Op het schilderij "Pillar of the Kings" wordt de weg naar midden-aarde bewaakt door in twee goud gekleurde poortwachters. Het heeft iets weg van de poortwachters uit de film de Lord of the Rings.  Sommige wetenschappers geloven dat er zich nog een mysterieuze wereld ligt in het midden van de aarde. Denk aan het boek van Jules Verne. 

€250,00

Purple woman

Hier valt niet veel over te vertellen het is het vrouwelijke lichaam in de kleur paars. 

€165,00

Rearing horses

Op het schilderij "Rearing horses" zijn twee steigerende paarden geschilderd, waarvan een zwart paard en een wit paard.  Een paard is verbonden met je eigen innerlijke vrijheid. De kleur van het paard is ook belangrijk, een wit paard betekent dat je een soort bewustzijn hebt dat spiritueel van aard is en dat je een nuchtere stijl hebt. Een zwart paard laat zien dat je energie hebt die op een positieve manier in je leven moet komen.

€85,00

Riding on a blue horse

Op het schilder "Riding on a blue horse", de naam zegt het al is een vrouw te zien die op een blauw paard rijdt.  Paardrijcden is ook een van de dingen die ik zelf het liefste doe. 

€145,00

Riding on clouds

Don't let the darkness pull you down again. Let's ride on clouds and chase our dreams. Your wings already exists. All you have to do is fly. - Lisa de Hoogh

€15,00

Save Our Planet

Het schilderij "Save Our Planet" staat voor een schonere en mooiere wereld. Een wereld waarin bevuiling van onze aarde stopt. Waar we gezamelijk en in harmonie in een schonere wereld leven. Met plastic vrije oceanen en zeeen en overkapping van de regenwouden is gestopt. Waar er geen blikjes meer aan de bomen groeien en de kleuren van plastic de grond niet meer vloeien. Het schilderij "Save Our Planet" geeft weer dat het mogelijk is om op een plastic vrije en bevuilde aarde te leven, gezamelijk en in harmonie. 

€125,00

Sea turtle

Het schilderij "Sea turtle"  is gemaakt door gebruik te maken van de techniek met de kleine palet mes, geinspireerd op de kleuren van de zeeschildpad en de oceaan.  Zeeschildpad De zeeschildpad totem is voor mensen die coöperatiever en flexibeler willen zijn. Ze kunnen communiceren met de geestenwereld en hebben een grote intuïtie. De zeeschildpad symboliseert succes in alle acties. Een gemakkelijk leven, zonder stress en een duidelijk pad, zonder obstakels, is de betekenis van zeeschildpadden.    

€145,00

Sin city

Wanneer je naar het schilderij "Sin city" kijkt waan jij je door de straten van Sin City waar alles grauw en donker is, straten gevuld met hoge flattorens in zwart en wit. Het enige wat kleur afgeeft is een flikkerend oranje, een beetje rose van reclame borden die de straten verlichten. 

€145,00

Square Thinking

Het schilderij "Square Thinking" is gebaseerd op de methapor buiten hokjes denken. Het gaat hier om anders denken, onconventioneel of vanuit een ander perspectief denken.  Wanneer het leven even niet zo gaat als je zou willen, probeer dan buiten het hokje te denken. Plaats het in een nieuw perspectief en zie de les die je eruit kan halen om te groeien tot de prachtige persoon die je bent. Plaats het in een ander licht! 

€185,00

The Dominions

There is a group of angels called the Dominions and are the messagers of God's word. Making sure that the wishes of God are heard. Their apperiance with huge white wings spreading Gods will to the lower one. When you see a Dominion angel, you will know that magic has been done. - Lisa de Hoogh

€15,00

The Golden Path

Het schilderij "The Golden path" is vernoemd naar de spirituele betekenis van het gouden pad. Je zou het Gouden Pad kunnen vergelijken met het spirituele Panta Rhei. Alles stroomt, alles is constant in beweging. Het draait hier om de al heersende energie die door ons alle heen stroomt, die stroomt door alles wat leeft en energie is. De energie waaruit wij voortkomen waaruit wij bestaan, het mysterie van het universum die ons laat bestaan.  Het gouden pad De energie van het Gouden Pad is een universele energie waar alles van is vervuld en die door alles heen stroomt. Hoewel niemand echt weet of begrijpt wat deze energie precies is of waar ze vandaan komt, is het een feit dat ze bestaat.

€210,00

The King

Op het schilderij "the King" staat een leeuw geschilderd vanaf het vooraanzicht met paars en lila tinten. 

€85,00

The king and queen

Op het schilderij "The king and queen" zijn een leeuw en leeuwin samen geschilderd vanaf het zijaanzicht. 

€85,00

The King and Queen as one

Het schilderij "the King and Queen as one" bestaat uit twee losse delen. Beide hebben een paarse, lila kleurige achtergrond. Met dit schilderij wilde ik uitbeelden dat zij een krachtig paar zijn, met elk hun eigen taken maar toch zo gelijk als een. 

€185,00

The Queen

Op het schilderij "The Queen" is een leeuwin geschilderd met paars en lila tinten. 

€85,00

The Road to Redemption

Het schilderij "The Road to Redemption" leidt je naar de weg naar verlossing. Het meisje met de blonde haren staat op het punt de poort van verlossing te bereiken. Wanneer ze door de poort is gegaan zal haar een nieuwe tijd te wachten staan. Een tijd van verlossing, geluk, vrede, blijheid en vooral liefde. Ze zal los zijn van het duitere verleden die haar probeerden terug te trekken in het donker.
Ze zal vrij zijn! 

€195,00

The Trinity

Het schilderij "The Trinity" is geinspireerd op 'de drie-eenheid'. De Kracht van drie-eenheid is energie. Het hart van de drie eenheid betekent: dat de energieën in één omvattende zuiverheid samenvloeien tot een geheel van kracht, liefde en licht. Op het doek staan drie driehoeken geschilderd, die ook wel piramides lijken onder een Egypitsche magische sterrennacht.  De Heilige Drie-eenheid, Drievuldigheid of Triniteit is de theologische opvatting in veel takken van het christendom dat er één God bestaat in drie goddelijke entiteiten: de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. In deze betekenis krijgt het woord een hoofdletter.  De betekenis van deze spirituele driedimensionale driehoek is om je te helpen om elke groei te integreren alvorens weer verder te groeien naar de top of volgende ontwikkeling.  

€85,00

The Virtues

The second order of the choirs of the dominations are the virtues. They are the one who control the elements and being natures rescue. The sun, the stars an even the moon stands under their command. They are called "the Shining One's" creating miracles throug God's hand. They are brave and powerfull, with a Godlike attitude in all. - Lisa de Hoogh

€15,00

Three Times Zen with Enso (1)

Het schilderij "Three Times Zen with Enso" is gebaseerd op het Japanse symbool Enso.  In Zen is ensō (円相, "ronde vorm") een cirkel die met de hand is getekend in een of twee ongeremde penseelstreken om een ​​moment uit te drukken waarop de geest vrij is om het lichaam te laten creëren. De ensō symboliseert absolute verlichting, kracht, elegantie, het universum en mu (de leegte). Het wordt gekenmerkt door een minimalisme dat voortkomt uit de Japanse esthetiek. Het schilderij bestaat uit drie losse delen en zijn ook apart verkrijgbaar. Het mooiste is natuurlijk als u voor alle drie de schilderijen gaat om het geheel te vormen. 

€145,00

Three Times Zen with Enso (2)

Het schilderij "Three Times Zen with Enso" is gebaseerd op het Japanse symbool Enso.  In Zen is ensō (円相, "ronde vorm") een cirkel die met de hand is getekend in een of twee ongeremde penseelstreken om een ​​moment uit te drukken waarop de geest vrij is om het lichaam te laten creëren. De ensō symboliseert absolute verlichting, kracht, elegantie, het universum en mu (de leegte). Het wordt gekenmerkt door een minimalisme dat voortkomt uit de Japanse esthetiek. Het schilderij bestaat uit drie losse delen en zijn ook apart verkrijgbaar. Het mooiste is natuurlijk als u voor alle drie de schilderijen gaat om het geheel te vormen. 

€115,00

Three Times Zen with Enso (3)

Het schilderij "Three Times Zen with Enso" is gebaseerd op het Japanse symbool Enso.  In Zen is ensō (円相, "ronde vorm") een cirkel die met de hand is getekend in een of twee ongeremde penseelstreken om een ​​moment uit te drukken waarop de geest vrij is om het lichaam te laten creëren. De ensō symboliseert absolute verlichting, kracht, elegantie, het universum en mu (de leegte). Het wordt gekenmerkt door een minimalisme dat voortkomt uit de Japanse esthetiek. Het schilderij bestaat uit drie losse delen en zijn ook apart verkrijgbaar. Het mooiste is natuurlijk als u voor alle drie de schilderijen gaat om het geheel te vormen. 

€85,00

Turlte two

Het schilderij "Turtle two" hoort eigenlijk bij het schilderij "Turtle", ze zijn er om samen als setje opgehangen te worden. Los van elkaar mag natuurlijk ook. Bij deze omschrijving wil ik je nog een andere spirituele betekenis van de schildpad meegeven.  Schildpad:  In de tijd waarin alles maar sneller en sneller moet gaan, gebeurd het makeklijk dat je de weg kwijt raakt. Jouw leven is een rustig kabbelend beekje dat onderweg van alles tegenkomt, die niet van koers hoort te veranderen. Op het moment dat iedereen maar van alles in jouw beekje dumpt, denk aan wat je leert tijdens jouw opgroeien, komt er een stroomversnelling op gang. Of vindt er een stagnatie plaats die je zelf niet gewenst of zo bedoeld hebt. Hoe kabbel je dan verder op jouw manier.  IZuiveren
En dat is waar de schildpad ook voor staat, dat wat er in het verleden dan ook aan jouw beekje is toegevoegd in het nu of in jouw verleden. Jij moet weten dat dit niet van jouw is, het hoort daarom niet bij jouw Unieke Zelf. Als je ook milieu technische naar de wereld kijkt, naar haar rivieren en hoe de mensheid daarmee omgaat, dan begrijp je misschien beter wat hier bedoeld wordt. De schildpad staat dus voor het zuiveren van jouw rivier, jouw innerlijke reis. Die jouw helpt herinnernen hoe jij weer tot je ware Unieke Zelf kan komen en wie deze in wezen werkelijk was.   

€85,00

Turtle

Het schilderij "Turtle" is geinspireeerd op de huidtextuur van de schildpad en gemaakt met een klein palet mesje. De spirituele betekenis vande schildpad is die van moeder aarde, iets wat mij onwijs aanspreekt. Zelf ben ik echt een natuur meisje, houdt ik van lange wandelingen door de natuur en woon zelf ook aan het park. Wanneer ik mijn gordijnen opensla wordt ik overladen met het heerlijke groene uitzicht.  Schildpad: Schildpad is vanouds het symbool van Moeder Aarde. Hij gaat in zijn eigen tempo zijn gang en laat zich zelden van de wijs brengen. Schildpad is daarom een symbool voor aarden, voor mindful bezig zijn, jezelf niet te laten opjagen en de tijd te nemen die nodig is om jouw dingen te doen.

€110,00

Untamed Pink

Met het schilderij "Untamed Pink" wil ik zeggen geef nooit op als het om dingen van het hart gaat. In het midden van het schilderij is een vrouw afgebeeld met rode lange haren, die wapperen in de wind terwijl ze de aarde bewandeld die in roze kleuren kleurt. Ze staat voor puurheid, onschuld en het innerlijke kind. Onbevreesd met haar hoofd omhoog jaagt ze haar dromen achterna en laat zich niet afleiden hiervan of door niemand tegenhouden. Ze heeft gekozen voor haarzelf. 

€210,00

Walldeco in 50's style

Op het schilderij "Walldeco in 50's style" is een vrouw te zien zitten in haar woonkamer met het typisch 50's behang op de achtergrond. 

€115,00

War horse

Op het schilderij "War horse" heb ik mijn eigen versie van het oorlogspaard geschilderd geinspireerd door het boek van Michael Morpurgo met een expressief abstract tintje. Dit boek heb ik als klein meisje wel honderd keer gelezen. Elke keer als we met de klas naar de bibliotheek gingen koos ik het boek 'Oorlogspaard' uit. 

€96,00

Waterfall

Op het schilderij "Waterfall" is een prachtige waterval te zien met in de rechterhoek een duister personage. Dit schilderij is een comibantie van olie en acryl verf. 

€85,00

Winged Horse

Like it is been written in Joel 2:4, next to galop they do so far more. They have mighty wings and can fly to heaven. They are as bright in white like the Sailing Seven. By seeing one it means the beginning of a new age. Its time to step into your power, so hup on that stage. - Lisa de Hoogh

€15,00

Yellow Books

Het schilderij "Yellow Books" geeft een nieuw begonnen hoofdstuk aan en bestaat uit twee schilderijen van 50 x 40 cm. Een hoofdstuk vol met vreugde en enthousiasme. Geel zal optimise brengen, wijsheid en intellect. Het zal mijn wil ondersteunen, concentratie, logica en helpen met het geheugen. Geel vormt het element vuur, ego en jouw indentiteit. Geel is de kleur van ons derde chakra die onze zonnevlecht symboliseert.  Ook staat geel voor de geest en communicatie. In de tijd dat magie nog werd uitgevoerd, gebruikten men de kleur geel voor positivieve verandering aan te brengen. In de magie wereld staat de kleur tot op hedendaags nog altijd voor wijsheid, bescherming, leren, reizen, zelfvertrouwen, studie, communicatie en zo ook weer de geest. Het is ook de spirituele kleur van het Boeddhisme. Waar staat de kleur geel voor in de bijbel.  De beproeving van het geloof zal kostbaarder zijn dan goud en beproefd worden met vuur. Hier is de betekenis: geel wordt geassocieerd met vuur, dat op zijn beurt altijd geassocieerd is geweest met het zuiveringsproces. Een heel boek werk waar de kleur geel voor staat en zo is er nog veel meer die de kleur geel aan ons wil en kan vertellen. Maar dat is voor een andere keer.   

€120,00

Yin & Yang

Het schilderij "Yin & Yang" draagt het symbool, de naam zegt het al, Yin & Yang.  Het yin-yangsymbool is de Oud-Chinese voorstelling van de kosmische dualiteit, waarbij yin vrouwelijkheid (aarde, koude, het noorden, vochtigheid) symboliseert en yang mannelijkheid (hemel, warmte, het zuiden, droogte). Het zijn echter niet louter tegenstellingen, maar vooral complementaire (elkaar aanvullende) waarden. Verder wordt het symbool omgeven door diepe blauwe kleuren alsof ze ligt verstopt als een schat, diep, in het hart van de oceaan. De oceaan heeft de kennis en kracht om blokkades opgedaan tijdens vorige levens te helen. En dan vooral de blokkades die zijn onstaan door eerder misbruik van macht en/of spirituele kracht. 

€195,00