Riding on a blue horse

Riding on a blue horse

70 x 50 x 2 cm, © 2021, € 145,00
Tweedimensionaal | Schilderkunst | Acryl | Op doek

Het schilderij "Rijdend op een blauw paard", de naam zegt het al, toont een vrouw die op een blauw paard rijdt. Voordat ik begon te schilderen, voelde ik de drang om een ​​vrouw te schilderen op een paard met de kleur blauw.

De symboliek en betekenissen van het paard omvatten vastberadenheid, uithoudingsvermogen, moed, vrijheid, reizen, schoonheid, majesteit en geest.
Je hebt de kracht om alles en nog wat je kiest in je leven te veranderen. Als alternatief moet je begrijpen dat echte kracht de wijsheid is die je vindt in het herinneren van je reis. Bovendien zijn mededogen, zorgen, onderwijzen, liefhebben en delen van je gaven, talenten en capaciteiten de poorten naar macht.

De kleur blauw staat volgens de Bijbel voor de hemelse liefde voor de waarheid. Blauw vertegenwoordigt zowel de lucht als de zee en wordt geassocieerd met open ruimtes, vrijheid, intuïtie, verbeeldingskracht, uitgestrektheid, inspiratie en gevoeligheid. Blauw staat ook voor betekenissen van diepte, vertrouwen, loyaliteit, oprechtheid, wijsheid, vertrouwen, stabiliteit, geloof, hemel en intelligentie.

Waarom al deze informatie, het is vanwege het belang in de betekenis van het paard en blauw. Beiden staan ​​voor vrijheid en wijsheid, maar dat is niet het belangrijkste. Het zijn zowel krachten als symboliek die samen instorten. In deze tijd van mijn leven kreeg ik mijn nieuwe thuis, weg van mijn ex die mijn leven zuur en een echte hel maakte. Het was drie en een half jaar dat we samen waren, en hij maakte me bijna kapot.

Ik had altijd een zwak en speciale liefde voor het paard, en hij keerde terug in mijn leven als geestdier, waardoor ik extra kracht, vertrouwen, schoonheid en liefde kreeg om door te gaan. De voorstelling in het blauw bracht me rust en hield de boze geesten op afstand. Zodat ik weer geloof en hoop zou vinden.