Yellow Books

Yellow Books

50 x 40 x 2 cm, © 2021, € 120,00
Tweedimensionaal | Schilderkunst | Acryl | Op doek
Getoond op Expression

Het schilderij "Yellow Books" geeft een nieuw begonnen hoofdstuk aan en bestaat uit twee schilderijen van 50 x 40 cm. Een hoofdstuk vol met vreugde en enthousiasme. Geel zal optimise brengen, wijsheid en intellect. Het zal mijn wil ondersteunen, concentratie, logica en helpen met het geheugen. Geel vormt het element vuur, ego en jouw indentiteit. Geel is de kleur van ons derde chakra die onze zonnevlecht symboliseert. 

Ook staat geel voor de geest en communicatie. In de tijd dat magie nog werd uitgevoerd, gebruikten men de kleur geel voor positivieve verandering aan te brengen. In de magie wereld staat de kleur tot op hedendaags nog altijd voor wijsheid, bescherming, leren, reizen, zelfvertrouwen, studie, communicatie en zo ook weer de geest. Het is ook de spirituele kleur van het Boeddhisme.

Waar staat de kleur geel voor in de bijbel. 

De beproeving van het geloof zal kostbaarder zijn dan goud en beproefd worden met vuur. Hier is de betekenis: geel wordt geassocieerd met vuur, dat op zijn beurt altijd geassocieerd is geweest met het zuiveringsproces.

Een heel boek werk waar de kleur geel voor staat en zo is er nog veel meer die de kleur geel aan ons wil en kan vertellen. Maar dat is voor een andere keer.