Purple Circus

Purple Circus

75 x 115 cm, © 2021, niet te koop
Tweedimensionaal | Schilderkunst | Acryl | Op doek
Getoond op Expression

Waar de verbeelding in het circus een grote rol speelt zo spreekt de kleur paars ook over verbeelding. Het stimuleert de verbeelding zelfs en inspireert tot hoge idealen. Het is de kleur van intutie en spiriualiteit, die ons in staat stelt om in concact te komen met onze diepere gedachten. De kleur paars wordt ook wel gezien als een symbool voor passie, inventiviteit, inspiratie, originaliteit en spiritualiteit. Paars is de kleur van waardigheid, van macht en ijdelheid. 

Mensen die zichzelf ‘anders’ voelen of vinden, kiezen vaak voor de kleur Paars. Paars staat ook voor het in conflict zijn met zichzelf wat betreft gevoel en verstand. Dit heeft te maken met het feit dat Paars een menging is van de primaire kleuren rood en blauw wat ook contrast kleuren zijn., 

In het schilderij "Purple Circus" neem ik jullie mee in mijn belevingswereld, mijn veilige haven waar het oke is om anders te zijn. Waar ik mezelf expressief kan uitdrukken, kan dansen, het is een plek waar ik in de schijnwerpers durf te staan. In mijn circus durf ik te dromen en echt te leven, dans je met mee?