(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Against the black wall

2021

Het schilderij "Against the black wall" staat symbool voor groei. Na donkere tijden, kan er altijd weer iets moois opbloeien. Ook al zijn de muren nog zo hoog, weet dat je er altijd boven uit kunt groeien! 

Archangel Jophiel

2021

Archangel Jophiel, her name means "the beauty of God". As she flow with glance through the universe with her archangel squad. She posses the Yellow Ray and her element is fire. She works with the "Halls of Wisdom" if wisdom is what you desire. She is the beauty and the creative spark. Helps you connect with your higher self when you have been disembark. With joy, positivity, wisdom and intuition she helps you grow. Put you back on your life purpose, so it's you who flows. She can heal you from negativity, illness and long last terms. Ask for her help she absolutely will confirms.

As above so is below

2021

Het schilderij "As above so is below" is een oude kaart, die je meeneemt naar verborgen plekken op deze aarde. Het schilderij bevat vormen van mensen, mysterieuze wezens, land dieren en zeedieren. Houdt het schilderij maar is op zijn kant en er verschijnen opeens allemaal dieren.  Volgens sommige wetenschappers bestaat er in onze aarde nog een andere wereld. Zou dit de kaart zijn die leidt naar deze verborgen wereld? Waar dieren, mysterieuze wezens en mensen naast en met elkaar leven.   

Be a Butterfly

2021

Op het schilderij "Be a Butterfly" heb ik een vlinder geschilderd die zich te goed doet aan de nectar van de bloemen. Vlinders staan spiritueel symbool voor macht, transformatie en verandering. Dat is niet alleen waar de vlinder symbool voor staat, er zijn nog vele andere kwaliteiten die in het leven toegepast kunnen worden. Zoals creativiteit, vrijheid, liefde en harmonie. Vlinder zijn een spirituele voorstelling van macht Ze zijn niet alleen synoniem voor verandering en transformatie, maar ook voor vele andere kwaliteiten in het leven. Ze staan voor creativiteit, vrijheid, liefde en harmonie. Voeg deze krachten toe in je dagelijks leven om je gloednieuwe transformatie naar de nieuwe jij te beginnen.   Naast de vlinder zijn er ook nog wat andere dieren verstopt in de vleugel van de vlinder, welke dit zijn mag u zelf ontdekken.  Dit schilderij heeft verder nog een ander leuk verhaal, voordat ik aan het schilderij begon wist ik niet wat ik wilde maken of waar het naar toe zou leiden. Ik ben vier keer overnieuw begonnen omdat er elke keer een vlinder tevoorschijn kwam en ik wilde dacht ik geen vlinder schilderen. Bij de laatste keer gaf ik het op, het canvas wou perse een vlinder opzich geschilderd hebben dus ik heb het canvas uiteindelijk laten kiezen. 

Black Silhouette

2021

Het schilderij "Black Silhouette" is in opdracht gemaakt. Je ziet op het schilderij een zwarte vrouwen figuur met gouden expressieve tonen. 

Buckskin Horse

2021

Op het schilderij "Buckskin horse" is een paard te zien in de kleur valk. Het is een beetje afgeleid van de Disney film 'Spirit'. Dit is de kleur van een paard die ik in de toekomst zelf zou willen hebben. Het schilderij is mijn eigen schilderij gemaakt met olie verf. 

Directions

2021

Even nature gets it, we can go left or rihgt. Coming from different directions, but we all follow the light. Maybe we have different believes, having another point of view. But in the end we are all the same and that's what matters too. - Lisa de Hoogh

Erotic

2021

Over het schilderij "Erotic" hoef ik denk niet veel te zeggen. Het schilderij spreekt al genoeg vanuit zichzelf. Wel wil ik er nog aan toevoegen dat wanneer ik er naar kijk ik vrouwlijk kracht zie, passie en sensualiteit. 

Faithful and True

2021

Het schilderij "Faithful and True" is een vervolg op het schilderij "Lost and Found". Op dit schilderij doen Fatiful and True de laatste check. Of zuiverheid, vergeving en eigenliefde in ons plaats heeft gevonden. De laatste check voor de poorten naar de Hemel, waar de zielen hun thuis zullen vinden. De paarden worden vergezeld door de witte raaf, die als boodschapper en als waarschuwing dient. De witte raaf staat symbool voor het eerlijke beeld van zelf. Heeft een ziel echt de drie hoofdzaken gevonden, de witte raaf houdt hierin in ieder geval een extra oogje voor in het zeil. 

Flashing Lights

2021

When angels are nearby, beat with their powerful wings as they fly. Lights starting to dancing, it's almost as if they can sing. Songs of joy and love, shining so hard to get notice from above. - Lisa de Hoogh

Forest Fairy's

2021

Deep down we go into the woods, finding our inner peace and connection with mother earth. But above all finding connection within ourselves. Let us wander between trees and listen toot he magical whispers of leaves. Be guided by the forest fairy's into our spiritual rebirht. - Lisa de Hoogh

Foxes in Love

2021

Op het schilderij "Fox in Love" zijn twee vosjes te zien die met elkaar knuffelen en verliefd zijn op elkaar. 

Fox on a Rock

2021

Op het schilderij "Fox on a Rock" zit een vos op een rots met een abstracten expressieve tint. 

Foxy with butterfly

2021

Op het schilderij "Foxy with butterfly" is een vos te zien met een vlinder op haar neus. Ik had zomaar opeens vandaag weer iets met vossen. Misschien omdat de vos symbool staat voor leren naar andere mensen te kijken. Niet naar wat zeggen maar hoe ze doen. Een signaal voor mij dat ik meer naar me intuitie moet luisteren.  De prachtige vlinder staat als symbool voor transformatie. Het is voor mij ook tijd voor transformatie. Ik moet los komen van de mijn ego, meer naar mijn hart en intuitie luisteren. Het is tijd om de vos en vlinder samen te voegen als een. 

Green Cobra

2021

Op het schilderij "Green Cobra" zie je hoe een groene cobra door het struikgewas heen glijdt.  De cobra als spiritueel dier, staat hij voor bescherming en healing. Met de cobra kom je voor een transformatie van kracht in je leven te staan. Een oud deel van je moet sterven opdat er iets nieuws in je kan groeien. Het beschermende schild leert je je moedig op te richten.

Green Lion Fever

2021

De leeuw en leeuwin op het schilderij "Green Lion Fever" heb ik nageschilderd van een zwart wit foto die ik tegenkwam op pinterest. Het krachtige liefdespaar heeft mij altijd al geïntrigeerd, de manier waarop zij hun liefde tonen aan de buitenwereld is al kunst van zichzelf. Voor de achtergrond koos ik net als de foto de kleuren zwart en wit met een, ik noem het maar vleugje, petrol. De leeuw en leeuwin zelf heb ik met groen/gele tinten geschilderd. Zo komt de kracht die zij uitstralen meer naar voren als wanneer ik gekozen had om hen ook in het zwart wit te schilderen. 

Green Metallics

2021

"Green Metallics" bestaat uit drie verschillende schilderijen, welke samen een eenheid vormen.  Waar goud staat voor innerlijke wijsheid, ontspant en geeft veiligheid. Zilver is futuristisch, strak en modern. Zilver is koel, duidelijk en onpartijdig. Zilver is elegant, rustig, onbevooroordeeld en straalt sereniteit uit.

Inner World

2021

Met het schilderij "Inner World" wil ik de innerlijke wereld belichamen. Dat kan die van een volwassene zijn of die van een kind. In dit geval is het een innerlijke wereld waar fantasie tot leven komt, met vreemde wezens, piraten, dromerige paarden, de diepten van de oceaan en nog veel meer. Het is een veilige plek waar fantasieën tot leven kunnen komen en waar alles met en door liefde leeft.

Into the Innerlight

2021

Het schilderij "Into the Innerlight" is in opdracht gemaakt. Er werd mij gevraagd iemand zijn duistere periode uit zijn leven weer te geven, en hoe hij in het licht stapten. Wat voor mij een makkelijke opdracht was om te maken omdat ik zelf ook in het licht ben gestapt na jaren in de duisternis te hebben geleefd.  Met de kleuren wit, zwart en rood maakten ik een klok met in het midden van de klok een donker gat. Het zou bijna ook een tunnel kunnen zijn die je steeds verder het licht in neemt. 

Lost and Found

2021

Op het schilderij "Lost and Found" bevinden we ons in het nergens waar verdwaalde zielen ronddwalen. Engelen zijn hard opzoek naar deze verloren zieltjes om ze naar de poort van de Hemel te leiden. Een poort die word beschermd door Trouw en Waar, zodat alleen zielen met zuiverheid naar huis terug keren. Eerst dient de ziel vergeving en zelfliefde te vinden pas dan zal hij door de poort naar de Hemel worden toegelaten. 

Riding on clouds

2021

Don't let the darkness pull you down again. Let's ride on clouds and chase our dreams. Your wings already exists. All you have to do is fly. - Lisa de Hoogh

Sin city

2021

Wanneer je naar het schilderij "Sin city" kijkt waan jij je door de straten van Sin City waar alles grauw en donker is, straten gevuld met hoge flattorens in zwart en wit. Het enige wat kleur afgeeft is een flikkerend oranje, een beetje rose van reclame borden die de straten verlichten. 

Square Thinking

2021

Het schilderij "Square Thinking" is gebaseerd op de methapor buiten hokjes denken. Het gaat hier om anders denken, onconventioneel of vanuit een ander perspectief denken.  Wanneer het leven even niet zo gaat als je zou willen, probeer dan buiten het hokje te denken. Plaats het in een nieuw perspectief en zie de les die je eruit kan halen om te groeien tot de prachtige persoon die je bent. Plaats het in een ander licht! 

The Dominions

2021

There is a group of angels called the Dominions and are the messagers of God's word. Making sure that the wishes of God are heard. Their apperiance with huge white wings spreading Gods will to the lower one. When you see a Dominion angel, you will know that magic has been done. - Lisa de Hoogh

The King and Queen as one

2021

Het schilderij "the King and Queen as one" bestaat uit twee losse delen. Beide hebben een paarse, lila kleurige achtergrond. Met dit schilderij wilde ik uitbeelden dat zij een krachtig paar zijn, met elk hun eigen taken maar toch zo gelijk als een. 

The Virtues

2021

The second order of the choirs of the dominations are the virtues. They are the one who control the elements and being natures rescue. The sun, the stars an even the moon stands under their command. They are called "the Shining One's" creating miracles throug God's hand. They are brave and powerfull, with a Godlike attitude in all. - Lisa de Hoogh

Untamed Pink

2021

Met het schilderij "Untamed Pink" wil ik zeggen geef nooit op als het om dingen van het hart gaat. In het midden van het schilderij is een vrouw afgebeeld met rode lange haren, die wapperen in de wind terwijl ze de aarde bewandeld die in roze kleuren kleurt. Ze staat voor puurheid, onschuld en het innerlijke kind. Onbevreesd met haar hoofd omhoog jaagt ze haar dromen achterna en laat zich niet afleiden hiervan of door niemand tegenhouden. Ze heeft gekozen voor haarzelf. 

Waterfall

2021

Op het schilderij "Waterfall" is een prachtige waterval te zien met in de rechterhoek een duister personage. Dit schilderij is een comibantie van olie en acryl verf. 

Winged Horse

2021

Like it is been written in Joel 2:4, next to galop they do so far more. They have mighty wings and can fly to heaven. They are as bright in white like the Sailing Seven. By seeing one it means the beginning of a new age. Its time to step into your power, so hup on that stage. - Lisa de Hoogh

Yin & Yang

2021

Het schilderij "Yin & Yang" draagt het symbool, de naam zegt het al, Yin & Yang.  Het yin-yangsymbool is de Oud-Chinese voorstelling van de kosmische dualiteit, waarbij yin vrouwelijkheid (aarde, koude, het noorden, vochtigheid) symboliseert en yang mannelijkheid (hemel, warmte, het zuiden, droogte). Het zijn echter niet louter tegenstellingen, maar vooral complementaire (elkaar aanvullende) waarden. Verder wordt het symbool omgeven door diepe blauwe kleuren alsof ze ligt verstopt als een schat, diep, in het hart van de oceaan. De oceaan heeft de kennis en kracht om blokkades opgedaan tijdens vorige levens te helen. En dan vooral de blokkades die zijn onstaan door eerder misbruik van macht en/of spirituele kracht.