(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

African Lioness

2022

Het schilderij "African Lioness" neemt je mee naar de savanne waar de leeuwin op haar troon zit.  De leeuwin als spiritueel dier is er om ons te leren om onbelangrijke discussies te voorkomen. Ze begeleidt ons om de meest effectieve manier op ons pad te houden, in plaats van alleen maar tegen moeilijkheden, problemen en gevaar aan te lopen. Ze belichaamt creativiteit, verbeeldingskracht, originalitieit, visie, inspiratie en vindingrijkheid. Ook symboliseert ze vriuchtbaarheid, zwangerschap en geboorte.  De leeuwin symboliseert activering van creativiteit, intuitieve kracht en verbeeldingskracht met een constructieve, intelligente, moedige en activistische vrouwelijke energie. Het leert je vertrouwen door te geloven. Maar ze blijft ons waarschuwen; "als je gevaar ziet, wees dan niet bang om te BRULLEN!"  "She is fierce, strong and a true believer when it comes to intuition, she hunts in the tall grass with a clear vision. She is leader both part of a group, the lion his favorite troupe. With beauty and grace lying in the shadow, making her announcement with a deep growl." - Lisa de Hoogh

A kiss on your head

2022

We nemen een plekje hoger in met het schilderij "A kiss on your head". Met deze giraffen bekijken we het allemaal vanuit een ander perspectief. Dit is ook wat de giraf je als spirituele gids je wilt bijbrengen. Punten waar je eerst op vast liep zijn opeens vanuit deze nieuwe hoek helemaal geen obstakels meer, maar ligt de oplossing gelijk voor de hand.  De giraf helpt je eraan te herinneren om jezelf te accepteren zoals je bent, wees trots op hoe je eruitziet. Vergelijk jezelf niet met anderen en doe niet je best om op iemand anders te lijken. Dat is zonde van je energie, je bent prachtig zoals je bent. En houdt van die zelf!  De giraf helpt jouw om je leven een nieuwe richting in te gaan. Mediteer dagelijks, het kost een kwartier om je ziel te verbinden met de geesten daarbuiten. De giraf zal je daarbij helpen en gidsen. Omdat hij weet hoe belangrijk dit is om je ziel en geest te ontspannen.  Hij helpt je ook begrijpen dat je in het leven zowel ups als downs hebt. Met de giraf aan je zij blijf je optimistisch en weet je dat na regen altijd weer zonnenschijn komt. Wanneer je twijfelt, helpt de giraf je weer terug te leiden naar het positieve. 

Animal Spirit Guides

2022

Met het schilderij "Animal Spirit Guides" neem ik je mee de jungle in waar onze spirit animals (geestdieren) leven, ook wel krachtdieren genoemd. Maar wat is een krachtdier nou precies. Spirit animals (krachrtdieren of geestdieren) zijn een andere vorm van spirituele gidsen. Ze geven je inzichten, wijsheid en kracht in jouw spirituele zoektocht. Sommige dieren blijven je hele leven lang bij je. Andere zijn er voor een kortere periode en blijven net zo lang tot dat je hun lessen hebt geleerd en je ze niet meer nodig hebt. Door de gewoontes van het dier te bestuderen kan je dingen van ze leren. Het kan zijn dat het dier iets van je terug vraagt, dit is per dier en per mens verschillend. "Welcome in the jungle of the spirit guides. Here do we live side by side. Where hearts may find rest and peace. In comfort and with ease. We are meant to be wild. To run free under the starlight, she said and smiled." - Lisa de Hoogh 

Autumn

2022

Het schilderij "Autumn" siert de warme kleuren van de herfst. Het is een tijd van loslaten en reflecteren. We sluiten ons op in ons warme huizen en trekken ons terug. Dit is ook het moment om terug te trekken in je eigen binnenwereld. Ga na wat er nog aan restjes is wat nog geheeld moet worden, vergeven moet worden en losgelaten kan worden. 

Between Trees

2022

Met het schilderij "Between Trees" neem ik je mee uit voor een wandeling door de natuur. Waar ik mijn inspiratie vondt.  De kleuren, het leven en de energie die tussen de bomen vloeide. Zoals het geluid van muziek zich verspreit en weerkaatst. Werkend alsof ze één geheel zijn dat de aarde overleeft.  Dat is wat ik met dit schilderij wil overbrengen, de rust, de harmonie in kleuren, de samenloop, elk zijn andere frequentie maar dansen op dezelfde maat. 

Black Cross

2022

De kleuren rood vloeien rijkelijk op het schilderij "Black Cross" en worden onderbroken door een wit vlak en het zwarte kruis. Het kruis staat voor hoop en liefde zoals ook de kleur rood doet. Dit schilderij zou een uitbarsting van hoop en liefde kunnen zijn. 

Black white rivers

2022

We stappen de boot in met het schilderij "Black white rivers" volgen de stroming naar nieuw geluk en het begin van het nieuwe leven. Een leven waarin al de negativiteit is weggewassen en weg is gespoeld door de stroming van het water. 

Candlelight

2022

Met warme herfstkleuren die het schilderij "Candlelight" sieren steken we de kaarsjes aan in de donkere dagen. Kaarsen in de kleuren die ons hoop, vreugde, liefde, innerlijke kracht en licht geven. Precies die dingen die we zo hard nodig hebben om deze donkere dagen te trotseren.  De kaars staat voor het element Vuur en symboliseren Universeel voor licht en spirituele verbondenheid. Vuur is warmte en energie.  De kaars staat ook voor je eigen spirtuele kracht, jouw innerlijke licht die zo hard mag schijnen. 

Caught in Heaven

2022

We reizen ver naar boven naar de andere wereld met het schilderij "Caught in Heaven". De kleuren geel, oranje, bruin en goud zijn een krachtige combinatie. Bruin biedt de stabilieit en de rust die je zoekt, oranje zorgt daairn voor persoonlijke kracht en aanmoediging om door te gaan. Ook zorgt oranje voor een metanle zuivering, met de kleur oranje dans je op de tafels van blijdschap. Geel brengt in dit schilderij de mentale kracht, de kennis en het zelfvertrouwen die je nodig hebt om de nieuwe veranderingen door te zetten die je jouw leven een nieuwe betekenis zullen geven. Geel zorgt ervoor dat je het herinnert hoe het was om verbonden te zijn met spirituele rijk, de andere wereld en de verlichte wezens die daarin in leven. Goud geeft je de levenskracht, die een snelle groei zullen brengen. Ook geeft goud warmte en zorgt voor een geborgen gevoel, zodat jij je veilig zult voelen in de verandering die je doormaakt. Net als oranje zorgt goud voor de juiste goede energie en zuivert het lichaam. Zodat je niet alleen mentaal  klaar bent voor de gaande verandering, maar ook lichamelijk krachtig zult zijn.  Die krachtige kleurencombinatie weerspiegelen het proces wat er nu in mijn leven gaande is. Ik doorga een grote verandering in mijn leven waar zelferkenning en zelfliefde naar de oppervlakte borrelen als nooit te voren. Ik maak een grote stap waar zelferkenning en zelfliefde een enorme groei doormaken, hun plek innemend in mijn ziel en mijn ego flink aan de kant zetten.  Tijdens dit proces voel ik me een beetje zoals het meisje op dit schilderij, ik voel me geborgen en veilig in dit proces. Mijn engelen liften mij op, slaan hun krachtige beschermende vleugels om mij heen en bieden mijn warmte en comfort.     

Colored Fog

2022

Met het schilderij "Colored Fog" wil ik het volgende zeggen. Ook al vinden we soms onze weg niet of zijn we onze weg kwijtgeraakt ergens in het verloop van onze levensreis. Zien we niet meer waar we heen moeten door de dichte mist, blijf dan toch positief. Deze mist kan namelijk ook je leven kleuren en er zijn altijd mooie momenten en dingen om dankbaar voor te zijn. Je raakt wel weer terug op de juiste weg, misschien is deze pauze zelfs even nodig om op adem te komen. Dus verlies niet de hoop maar zie de mist als iets kleurrijks en hoopvols, je vindt wel weer de weg. 

Cougar

2022

De bergleeuw, ook wel bekend als de poema, is de bewaker van wat je dierbaar is. Dit betekent dat ze jouw middelen of grenzen bewaakt. Ze leert ons onze persoonlijke kracht en visie te ontwikkelen. Ze begeleidt ons dat we onze eigen weg moeten vinden, om trouw te zijn aan ons eigen hart, onze eigen ontdekkingsreis, onze eigen 'ruimte' van identiteit ondanks de moeilijkheden onderweg. Of de tijd die je alleen moet besteden aan het ontwikkelen van innerlijke kracht en kracht om dit pad te omarmen. Deze overgangsrituelen naar ware vrijheid, dit is een sterk totemmedicijn.

Dots and crosses

2022

Het schilderij "Dots and crosses" staat symbool voor geloof en hoop. De blauwe kruisjes op het schilderij zijn het symbool voor het geloof en de puntjes staan voor de hoop. Twee belangrijke componenten om vrijheid, liefde en geluk te vinden in het leven. 

Entering Paradise

2022

Met het schilderij "Entering Paradise" staan we aan de voet van het hemelse paradijs. Noem het de hemel, noem het Walhalla of noem het Asgaard, in elk van hen wordt er gesproken over een waterval, de splitsing van stromend water tussen hemel en aarde.  De vrouw op het schilderij heeft de poort van het Walhalla bereikt en doorgaat nu de laatste test. Is zij puur genoeg om het Walhalla te mogen betreden.  De leeuw, die staat voor schoonheid, kracht en onoverwinnelijkheid. De leeuw verschijnt in de zin en komt voor in het Nieuwe Testament in Openbaring 5:5: Toen zei een van de oudsten tegen mij: 'Ween niet. Kijk, de Leeuw van de stam Juda, de Wortel van David, heeft overwonnen, zodat hij de boekrol en zijn zeven zegels kan openen.' Dit wordt algemeen beschouwd als een verwijzing naar de wederkomst onder christenen.

Forester Black Panther

2022

Met het schilderij "Forester Black Panther" neem ik je mee de jungle in waar de zwarte panter heerst. De zwarte panter spreekt tot onze ziel met de glinsterende energie van de maan; deze grote kat is de ultieme gedaanteverwisselaar en de meester van vermomming. De slanke zwarte jas van Panther verhult zijn ware identiteit in de schaduw. Pas als je in de buurt van een panter bent, valt hun illusie weg en wordt wie ze echt zichtbaar maken. De zwarte panter is een eenling. Deze Geest is er een van eenzame studie die vaak alleen loopt; dit is geen eenzaam leven, eerder een keuze die de zintuigen van de zwarte panter ontwikkelt, vooral voor paranormale gaven en magie. Omdat de zwarte panter maanbanden heeft, hebben ze de kracht van mystiek en de veiligheid van duisternis. Haar wijsheid en kennis zijn zo diep als de nacht zelf. Ze is gevoelig voor vibraties die anderen niet kunnen verwerken, en zeer in contact met haar sensuele, seksuele zelf. Wanneer de zwarte panter met je meeloopt, staat je liefdesleven op het punt een geheel nieuwe intensiteit te krijgen. De blik van een zwarte panter is intens. Je kunt zijn doordringende bewustzijn niet vermijden. Deze Spirit Animal stript alle façades weg en begrijpt anderen tot op celniveau. Het is een zeer krachtige gids die diep respect verdient.

Fox Exposed

2022

Met het schilderij "Fox Exposed" neem ik je mee in de mysterieuze wereld van de vos als spiritueel dier.  De vos als totemdier staat voor eenheid, onopvallendheid en aanpassingsvermogen, intelligentie, observatie en snelheid van denken en handelen. De vos wordt vaak geassocieerd met de figuur van de bedrieger, maar als geestdier kan hij ook veranderen in een leraar die je helpt om snel je weg te vinden om obstakels heen. Als je de wijsheid van de vos-totem volgt, wordt je misschien geroepen om snel denken en aanpassingsvermogen te gebruiken of te ontwikkelen. Reagerend, soms sluw, dit krachtdier is een geweldige gids in lastige situaties.

Golden Lady

2022

Met het schilderij "Golden Lady" verrijk je leven met de Golden Lady als je gids. Het gouden licht van de Golden Lady schijnt op het pad naar genezing, wijsheid en positieve transformatie. Dat geeft je kracht en helpt je om je authentieke zelf te ontdekken. Verbinden met de Hogere Rijken en je hart openen voor je zielsdoel

Guided by elephant

2022

Op het schilderij "Guided by Elephant" baadt een vrouw in het water, welke symbool staat voor liefde, compassie, healing, ontvangen en mysteries van de ziel. De olifant als geestedier waakt over haar en brengt haar een speciale boodschap van de goddelijke geesten. Zegeningen en overvloed komen haar kant op.  Zijn aanwezigheid brengt succes in het leven en herrinert je eraan dat je het lot in eigen handen hebt. Je bent vrij om de dingen te doen die je hartje wenst en welke je hart begeert. Dit zal resulteren in een succesvol resultaat omdat jouw er niets van weerhoudt om je doelen te bereiken.  De olifant staat symbool voor eer, kracht, vasthoudenheid en stabiliteit. Verder symboliseert de olifant loyaliteit, zorgzaamheid en spiritualteit. De olifant is de hoeder van hogere herinneringen, hij helpt je oude herinneringen die lang vergeten weer te herinnernen. In je dromen leidt hij je naar je herinneringen van je vorige levens en zal je voorzien van wijsheden en kennis van het spirituele. De boodschap die de olifiant brengt is die van moed. Het is tijd om naar buiten te treden en je mening bekend te maken aan de wereld. Druk jezelf uit zonder grond en spreek je ideeën zo hard mogelijk uit. Wees zelfverzekerd in alles wat je doet. Laat los wat je vanbinnen altijd heeft tegengehouden om te zijn wie je bent en blijf sterk. Zo zul je uiteindelijk overwinnen.  De olifant is ook een geluksbrenger, hij brengt je overvloed en aantrekkingskracht van het goede in je leven. 

Hello Goodbye

2022

Het schilderij "Hello Goodbye" verteld een liefdesverhaal tussen een man en een vrouw. Er was zoveel liefde tussen de man en de vrouw maar beide durfde dit niet naar elkaar te uiten. Jaren verstreken voordat de man en de vrouw eindelijk open naar elkaar durfde te zijn over de liefde voor elkander.  Het was alleen te laat, op moment van verzoening kreeg de vrouw haar vleugels en de hemel ging open. Vier engelen kwamen naar benenden, de tijd was gekomen dat de vrouw het licht ging dienen als aartsengel. De vrouw nam afscheid, beloofde de man om altijd over hem te waken en dichtbij hem te zijn. Ze spreiden haar vleugels, begeleid door de vier engelen vloog zij naar het licht.  Het afscheid was maar voor korte duur, de liefde tussen de man en de vrouw was te sterk. De vrouw daalde als aartsengel weer naar beneden in de armen van de man. De vier engelen zagen hoe sterk hun liefde voor elkaar was en besloten de vrouw vrij te laten van haar plichten om zo weer als mens op aarde terug te keren. 

Hummingbird

2022

Het schilderij "Hummingbird" bestaat uit twee losse delen met op beide een kolibrie geschilderd in blauw azure kleuren.  De kolibrie brengt jouw een speciaal bericht, dit betekend dat je op het punt staat een boodschap van de geestenwereld te ontvangen. De kolibrie staat namelijk symbool voor de geestenwereld. De eigenschappen van de kolibrie zijn onder andere het vliegen in een klein gebied maar hebben ook het vermogen om te genezen. Dit betekend dat wanneer het verleden je lijkt in te halen, je altijd weer op kan staan en het verleden kunt loslaten. Met de kolibrie aan je zij ga je terug in de tijd om na te gaan wat de last is die het veroorzaakte.  Zo kan je een prachtige toekomst voor jezelf creëren en zal je geest vrij zijn. Hun geest is vrij. De mensen die de kolibrie als hun spirit animal hebben, zijn de mensen die altijd het beste zien in anderen. Ze geloven dat iedereen een goede en warme kant heeft. Houden van de natuur en voelen zich hiermee ook hecht verbonden.   "The hummingbird is the spirit of pure joy! She is the messenger of beauty and wonder, and she reminds us to taste the sweet nectar of life."

Kubs of Gold

2022

Met het schilderij "Kubs of Gold" klimmen we de trap op naar een nieuw begin waarin in vrijheid en liefde een nieuw perspectief krijgen.  Goud helpt ons om duidelijkheid te scheppen wanneer ons leven even niet meer overzichtelijk lijkt te zijn, alsof we de controle lijken te verliezen. Goud geeft ons dan levenskracht om de groei door te maken die nodig is. 

Leopard

2022

De luipaard als spiritueel dier, dan staat ze voor kracht, behendigheid, ongrijpbaarheid, waarneming, zelfredzaamheid, authenticiteit en zeldzame schoonheid. Deze intrigerende katten zijn belangrijke figuren in de mythologie en spirituele overtuigingen van vele culturen. Het luipaard inspireert ons om te geloven dat we veel meer aankunnen dan we aanvankelijk denken. Ze herinnert je eraan om je eigen unieke eigenschappen te eren, deze te zien en voor het goede te gebruiken Weet wie je bent en waar je voor staat. Al weet je nog niet helemaal wie je bent, met de luipaard aan je zij zal dit geheim zich aan je ontrafelen en keer je terug naar (h)erkenning van jezelf. 

Lion Family

2022

Met het schilderij "Lion Family" gaan we op reis naar de Afrikaanse Savanne waar de leeuw en zijn familie leeft. Als krachtdier en spiritueel dier is er veel over de leeuw te vertellen en terug te vinden in oud geschiedenis maar ook hedendaags wordt de leeuw als symbool voor kracht gebruikt.  Hij wordt zowel met de zon als met de maan in verband begracht, staat voor het licht als voor het donker en staat voor goed en kwaad. Zijn kracht wordt gezien als afpspiegeling van de warmte van de zon in het heetste van de strijd. Met dit dier als krachtdier of als jouw totemdier kan je dapper en overschrokken het leven tegemoet zien. Hij is de beschermer van fammilie maar ook voor jouw als individu.  De boodschap die de leeuw aan jouw zou willen meegeven is ontspan je lichaam en geest. Het is tijd om te ontstressen. Laat alle zorgen en angsten los want met zijn kracht en bescherming hoef jij je geen zorgen te maken. Wanneer ontspanning plaats vindt zal de leeuw je vele wijsheden kunnen vertellen.  In oude samenlevingen maar ook in religies is de leeuw een veel voorkomend dier, In het oude China was de leeuw symbool voor dapperheid.
In het Hindoeïsme is de leeuw de vierde incarnatie van de god Vishnoe. En er is nog veel meer over de leeuw terug te vinden in onze geschiedenis. 

Lion Ingwar, Ing with Lioness Nauthiz, Need

2022

Het schilderij "Lion Ingwar, Ing with Lioness Nauthiz, Need" bestaat uit twee losse delen, Waarvan op een deel de leeuw brullend geschilderd is en op de ander de leeuwin. Beide schilderijnen zijn voorzien van een Viking Rune met speciale krachten en betekenis.  Leeuw Ingwar, Ing: mannelijke vruchtbaarheid, zwangerschap en innerlijke groei Leeuwin Nauthiz, Need: zelfredzaamheid, uithoudingsvermogen en het vermogen om te overleven  

Lions Green Star Light

2022

Met het schilderij "Lions Green Star Light" neem ik je mee de sterren in. Naar een plek waar magie en mysterie nog in haar volle glorie aanwezig is. De leeuw bewaakt hier de doorgang naar het eeuwige leven. Wordt omgeven door groene stardust die op haar beurt weer staat voor healing. Op emotioneel gebied, als op spiritueel, fysiek en mentaal gebied.  Het gouden en blauwe licht zijn in dit schilderij een combinatie van kracht en macht, die de leeuw uitstraalt. Maar ook voor de kracht in de puurheid van de ziel.  Het paarse onderaan het schilderij staat voor het mysterieuze, de connectie met het ontbekende, de hogere levensvormen en het Universum.  Al deze kleuren zijn benodigd om de poort te openen naar het eeuwige leven, samen zorgen ze voor een krachtige connectie met het Universum. Waar alleen de zielen doorheen mogen die de meest pure vorm van healing hebben doorstaan, die zorgt voor een zekere macht en kracht om het portaal te openen.     

Love with a touch of colors

2022

Het schilderij "Love with a touch of colors" geeft de liefde weer tussen twee dieren. Niet alle liefde is zwart en wit, maar liefde heeft kleur nodig om te bloeien tot iets magische.  De liefde tussen die van een leeuw en leeuwin, hun expressie, de knuffels, de affectie die ze hebben voor elkaar is er een die mijn inspireert over hoe ik de liefde wil. En wat ik van de liefde verwacht. Ze werken nauw samen als een hecht team, ieder zijn eigen rolverdeling. Zo biedt de leeuw bescherming, warmte en een veilige leefomgeving. De leeuwin zorgt voor het kroest, geeft warmte en zorgt dat er eten op tafel staat. 

Mr. and Mrs. Grey

2022

Op het schilderij "Mr. and Mrs. Grey" zijn de leeuw en leeuwin in het zwart wit geschilderd tegen een groen zilvere achtergrond. Het is bijna alsof de koppen van de leeuwen uit de krant zijn geknipt en op het schilderij zijn geplakt. Er zit onbedoeld diepte in maar het geeft een leuk effect.  Ik heb iets met leeuwen laatste tijd, het alsof ik niet kan stoppen met hen afbeelden. Dit zowel als met schilderen, boetseren en tekenen. Ik krijg de leeuw en zijn leeuwin maar niet uit mijn hoofd. Vind ik dit ook een van de mooiste dieren. Di tis sinds ik klein was nadat ik de Leeuwenkoning had gezien al aan de gang. Ze inspireren me, hun kracht, wijsheid, gratie, schoonheid, het samenwerken, de eenheid, ja prachtig gewoon. 

Musicbox

2022

Het schilderij "Musicbox" is een ode aan mijn liefde voor muziek. Wanneer ik aan het schilderen ben staat de volumeknop hoog en dansen de noten uit mijn musicbox. Mijn kwasten, al zingend, brengen het verf aan op het canvas op het rimte van de muziek. 

My Lady Lioness

2022

Op het schilderij "My Lady Lioness" heb ik een leeuwin geschilderd in historische kledingdracht. Geheel voorzien van een chique parelketting, die de outfit compleet maakt.  De leeuwin is vaak verwant aan de Grote Moeder en bescherming. Ze is het ultieme symbool van vrouwelijke kracht. Bovendien ondersteunen de leeuwinnen elkaar tijdens de jacht, waardoor ze prooien kunnen neerschieten die sneller of sterker zijn dan zij. Ze zijn dus ook symbolen van de goddelijke zusterschap - vrouwen die vrouwen ondersteunen.

Overcoming the darkness

2022

Het schilderij "Overcoming the darkness" staat voor steun en kracht. Er zit een meisje op de grond en achter haar een groot figuur die haar de steun en comfort biedt de ze nodig heeft om de duisternis in haar te overwinnen. 

Peeping behind the veil

2022

Met het schilderij "Peeping behind the veil", de naam zegt het eigenlijk al neemt de dame op het schilderij een kijkje achter de sluier van een andere wereld. Een wereld vol kleuren en andere lichtwezens. 

Purple cave

2022

Met het schilderij "Purple Cave" duiken we de druipsteengrotten in met kleuren die sprankelen in blauw, paars en oranje. Het is de omgekeerde wereld waar in plaats van alles omhoog groeit hier naar benenden groeit.   

Raven Woman

2022

Ik voelde me geroepen door de raaf en ben daarom het schilderij "Raven Woman" gaan schilderen. Waar staat de raaf voor, de raaf is een goddelijke vogel die staat voor communicatie tussen het goddelijke en jouw zelf.  Al wordt de raaf vaak gesymboliseerd als de oplichter, is het deze vogel die de geheime en de mysteries bewaard die verborgen liggen in het Universum. Hij helpt je om een te worden met je psychische krachten. Zijn veren hebben magische krachten en worden dan ook vaak gebruikt door paragnosten, shamannen en andere geestedokers.  De raaf staat ook voor de dood, hij kondigt het afsluiten van een oud proces aan en verwelkomt samen met jouw het nieuwe in je leven. De raaf is jouw licht in de duisternis en de vogel van het verwelkomen van magie in je leven.  De raaf zal je vaak zien in de buurt van wolven, en bij mensen die de wolf als hun spirituele dier hebben. Zij werken samen als een aan de doelen in iemand zijn persoonlijke groei. 

Red and orange clouds

2022

Met het schilderij "Red and orange clouds" komen we los van de grond en duiken de wolken in. De zon breekt nog net door en kleurt de hemel oranje en rood. 

Respectful

2022

Op het schilderij "Respectful" zie je een leeuw een buiging maken jegens de vrouw tegenover hem. De leeuw buigt voor de dame in de groene jurk voor wat ze had overwonnen. Hij respecteert haar kracht en macht. Dit is zijn manier om te laten zien dat ik je obstakels respecteer, ik zie je kracht naar boven komen, je licht gaat op en ik hoor het kloppen van je hart. Dit is zijn manier om voorlopig afscheid te nemen, je had me nodig en ik was er voor je en gaf je mijn kracht, moed, macht, wijsheid, majesteit, hoffelijkheid en de wil, kracht om voor jezelf op te komen. Maar als je me weer nodig hebt, roep me dan aan en ik zal voor je vechten, ik zal de strijd met je aangaan. 

Smoking woman

2022

Op pinterest kwam ik een gave zwart/wit foto tegen van een rokende vrouw en besloot deze te gebruiken als inspiratie voor mijn nieuwe schilderij genaamd "Smoking Woman". Het resultaat mag er zeker zijn, al zeg ik het zelf. 

Smoking Woman 2

2022

Net als met het schilderij "Smoking Woman", is het schilderij "Smoking Woman 2" ook gebaseerd op een zwart wit foto die ik tegen kwam op Pinterest van een rokende vrouw. Ook zij werd mijn inspiratie voor dit nieuwe schilderij. 

Square Breaking

2022

Het schilderij "Square Breaking" dient als inpsiratie om los te breken van het gewone. 

the 7th Ray

2022

Het schilderij "the 7th Ray" is gebaseerd op de engelen van de zeven stralen. Net zoals het gewone licht uit zeven stralen bestaat van zodra het witte licht door een prisma wordt gejaagd, is het spirituele licht eveneens uit zeven stralen samengesteld.  Het is niet bewust gekozen om de 7de straal als inspiratiebron voor mijn nieuwe schilderij te gebruiken. Dit gebeurde weer vanuit mijn onderbewustzijn en wist ik toendertijd niet waar de zevende straal voor stond. De 7de straal staat voor vrijheid, alchemie, rechtvaardigheid, barmhartigheid, transmutatie en vreugde. hiërarch van het Aquarius Tijdperk. De 7de straal is de straal die de energie van de 6de straal vervangt en heeft te maken met het Watermantijdperk heersen via de planeet Uranus. Door de kracht van de spirituele vlam van de 7de straal kan de ziel zich van de lagere trillingen van het menselijke bewustzijn, verlangen en creaties bevrijden om zich weer vervolgens in het hart chakra te vestigen. Wat haar oorspronkelijke plaats is. Je leert hoe je de vibaraties van je lagere zelf door de hogere vibaraties je hogere zelf kan vervangen. Dit is de weg van de spirituele alchemie en transmutaie, vermeningvuldiging van je beste kwaliteiten/talenten en de ultieme bevrijding van de ziel.  Dit is precies het moment waarop ik mij weer bevind in mijn spirituele ontdekkingstocht/reis. Ik heb contact gemaakt met mijn hogere zelf en we zijn weer een geworden. Ik durf nu eindelijk mijn kwaliteiten en talenten te herkennen en gebruiken. Zoals ik oracle kaarten durfde te leggen voor vrienden van mij en hun vragen van het leven te beantwoorden.     

The Golden Stripe Tiger

2022

Ik kan het vaak toch niet laten om een beestje te schilderen omdat ik ze zo leuk vind. Zo onstond het schilderij "the Golden Stripe Tiger", een tijger verguld in goude lijnen die daarin lijkt uit te breken. 

The Inside

2022

Het schilderij "The Inside" neemt je mee op reis naar jouw innerlijke wereld vanuit de duisternis het licht in. Tijdens deze reis vecht je tegen de schaduwen uit het verleden en hervindt je de liefde voor jezelf. Het brengt je inspiratie, de kans om opnieuw te beginnen en te gaan leven vanuit een ander perspectief.  Het zal niet makkelijk zijn, je zal gevoelens van leegte en verwarheid ervaren wanneer je de eerste stappen in je groeiproces zet. Dit gaat over en op een gegeven moment voelen deze innerlijke veranderingen als vanzelf en wil dit zich in de uiterlijke wereld weerspiegelen.   

the Queen and King roaring

2022

Het schilderij "the Queen and King roaring" is er een van kracht. Dit krachtige koppel laat hun tanden zien en laten weten dat zij onbevreesd, krachtig, sterk en met doorzettingskracht zijn. Sierlijk en vol trots dragen zij hun kroon, een kroon die door de koningin en koning eervol is toegekend. 

The World upside down

2022

Er is iets grappigs aan het schilderij "the World upside down", het maakt namelijk niet uit hoe je het schilderij houdt maar de wereld lijkt altijd op zijn kop te staan. Verder maakte ik gebruik van rustige aarde tinten, die dit landschap vormen. 

Tiger Growling

2022

De tijger op het schilderij "Tiger Growling" gromt  zijn tanden bloot en met zijn woeste blik maakt hij duidelijk dat je niet langer meer jezelf mag wegcijferen. Het is tijd om voor jezelf op te komen, jezelf te laten gelden en compleet van jezelf te houden. Geloof in jezelf, gromt de tijger, vertouw op je intuitie en zie jezelf. De tijger helpt je eraan herinneren dat je veel persoonlijke kracht in je hebt om volledige zelf liefde, vertrouwen en geloof in jezelf te stond te brengen.  Je hebt het in je en je bent het waard omdat leven te creeren waar je hart zo naar verlangt, volg mij en ik zal de weg voor je vrij maken. 

Tiger in Water

2022

Op het schilderij "Tiger in Water" loopt de tijger van het struikgewas het water in. Het water symboliseert healing en brengt je in de staat van ontvangen. Het helpt je te viberen op het hoogste niveau van liefde en licht. Dit heb je nodig want samen met deze tijger, is het tijd om in eenzaamheid door te brengen. Zo maak je ruimte en rust in lichaam en geest zodat verbinding met je innerlijke visies mogelijk worden en ben je in staat jezelf beter te leren kennen.  Dit is nodig op de geheimen van je eigen hart te ontrafelen en naar de oppervlakte te brengen, het geluk wat vrij zal komen zal je diep van binnen voelen. Vertrouw op je eigen intuitie, volg deze wanneer je in visualiseert dat je de heilige ruimte betreedt waar alles duidelijk zal worden. En welk pad je dient te volgen, die resoneert met jouw levensmissie hier op aarde.  De tijger staat ook symbool voor jouw levensenergie, in combinatie met het water, zal deze krachtig gaan stromen. Er breekt een nieuwe tijd aan is het wat de tijger als boodschap aan je brengt.   

Tiger Painting 1

2022

De tijger loopt je tegemoet op het schilder "Tiger Painting 1". De achtergond is voorzien van bruine kleuren die staan voor natuurlijke wijsheid en voeling voor de natuur en het goud staat symbool voor grote prestaties, welstand en een lang gelukkig leven.  De tijger zelf moedigt je aan om dit leven te behalen, je hebt alles wat nodig is om dit leven waar je van droomt te bereiken. Het is tijd om die dromen en doelen aan te pakken, dit kan rechts om of links om zijn, met de tijger aan je zij weet je sowieso dat je hierin zal slagen.  Een krachtig schilderij met een krachtige energie door de combinatie van kleuren en de tijger als krachtdier. 

Touched by Gold

2022

Het schilderij "Touched by Gold" staat voor onze donkere en lichte kant, die in de chinese cultuur bekend staat als de Ying en Yang. Of zoals de indianen het verhaal vertelden over de witte wolf en de zwarte wolf, welke van de twee geef je te eten. Ik denk persoonlijk dat er ook een gulden midden weg is waarin beide kanten geaccepteerd worden. Omdat beide kanten toch onderdeel van jouw zijn. Daar staat de gouden lijn symbool voor die de scheiding is van de donkere en de lichte kant. 

Two Zebra's

2022

Het schilderij "Two Zebra's" bestaat uit twee losse delen. Met mijn nieuwste schilderijen blijven we nog even op de Afrikaanse savanne en is het nu de zebra waar ik een verbinding mee voelden.  De zebra als krachtdier is een van de meest invloedrijke van alle krachtdieren (totemdieren). In onze geschiedenis, de culturen en in verschillende mythische verhalen staat de zebra symbool voor visie, uniciteit en schittering.  De zebra herinnert je eraan om je pas te blijven volgen. Wees onafhankelijke in je levensbeslissingen, vrij en zonder invloed van derden. De zebra wil dat je dingen accepteert die jouw uniek maken en dat je accepteert dat je niet zo bent als de rest. Ze herinnert je eraan dat je anders zal verdwalen in jezelf als je probeert te zijn zoals de rest, dit past gewoon niet bij je. Kies jouw eigen unieke levenspad en werk je er doorheen. Als spirituele gids komt de Zebra in ons leven om ons te helpen een betekenis te geven aan verschillende levenservaringen, levenservaringen die jouw er destijds van heeft weerhouden anders te zijn dan de rest. En dus uiteindelijk uitliepen op een mislukkeling.  Wees dus uniek temidden van iedereen, wees de jij die zo bijzonder is, dat is wat de zebra je wilt vertellen. Een zebra is nooit door een mens weten te temmen, wees dus die vrijgevochten spirit die de zebra van zichzelf is. 

Werewolf Woman, 11

2022

Op het schilderij "Werewolf Woman, 11" is een vrouwelijke weerwolf afgebeeld die op de trap zit, met een glas rode wijn. Deze vrouwelijk weerwolf draagt het nummer 11 bijzich.  11: Nummer 11 is een boodschap van het Universum die betrekking heeft op je zielsmissie of je hogere levensdoel. Wanneer het nummer 11 aan je verschijnt. Is dit een aanmoediging en geeft het je inspiriatie voor het ontwikkelen van je vaardigheden. Op een manier die jouwzelf en voor de mensheid helpend zal zijn. Nummer 11 staat symbool voor het begin van spirituele verlichtiging en ontwaken.  Ook is nummer 11 een boodschap van je engelelen om je te helpen herinneren dat we naar de fysieke wereld zijn gekomen vanuit de geestewereld.  

Werewolf Woman, 110

2022

Op het schilderij "Werewolf Woman" is een vrouwelijke weerwolf te zien, die leunend op haar armen zit. Deze weerwolf draagt het nummer 110 bijzich.  110: Nummer 110 is het nummer die je geluk brengt in het leven. Wanneer het nummer 110 in je leven verschijnt is het tijd om een spirituele groei door te maken. Het is het nummer van spirituele verlichtiging en het pad van Goddelijkheid. Het helpt jouw eraan te herinneren dat er meer is tussen Hemel en Aarde en dat het Universum/God/de Opper Energie bij je is. Op dit punt in je leven zou je klaar moeten zijn om de goddelijke tussenkomst van de geestenwereld te ontvangen. Je bezit het te latent om goed te doen in deze wereld, maak gebruik van je talenten. Het verborgen doel wat voor jouw bestemd is zal door God en de engelen aan je onthuld worden.   

Werewolf Woman, 13

2022

Op het schilderij "Werewolf Woman, 13" zit een vrouwelijke weerwolf op een stapel blokken. Deze vrouwelijk weerwolf draagt het nummer 13 bijzich.  13: Er wordt gezegd dat het nummer 13 het getal van het ongeluk is, maar integendeel zelfs. Nummer 13 staat voor voorspoed en geluk in de numerologie. Het is een teken dat je verbonden bent met de spirituele meesters en hun vermogen om zo je wensen te kunnen manifesteren. Houdt je gedachte op het positieve gericht en samen met de spirituele meesters, je verbintenis met het Universum maakt dat je sterker. Sterk genoeg om ook jouw spirituele pad te gaan bewandelen. Vertrouw erop dat de spirituele meesters bij je zijn die achter de schermen met je werken om je gedachten liefdfevol en positief te houden. Je staat er nooit alleen voor! 

Werewolf woman, 3666

2022

Op het schilderij "Werewolf Woman, 3666" staat een vrouwelijk weerwolf te leunen tegen een houten balk. Deze vrouwelijke weerwolf draagt het nummer 3666 bijzich.  3666: Het verschijnen van nummer 3666 betekent dat alles goed komt, je hoeft je niet zoveel zorgen te maken. Je moet meer in jezelf gaan geloven en je moet weten dat je veel geweldige talenten onder de oppervlakte verborgen hebt, maar dat je gewoon te bang bent om ze los te laten. Dus laat die talenten, die innerlijke kracht los en ga achter jouw hartenwens aan. Je hebt deze talenten niet voor niks gekregen. Daarmee zeggende je hebt alles in je om jouw hartenwens te behalen, waar talent en wens samen zullen komen als een geheel. 

Werewolf Woman, 55

2022

Op het schilderij "Werewolf Woman, 55" staat een vrouwelijke weerwolf afgebeeld zittend in een grote stoffe stoel. Deze vrouwelijke weerwolf draagt het nummer 55 bijzich.  55:  De boodschap van het nummer 55 ligt voornamelijk in het vertrouwen in het feit dat je zal worden voorzien in je materiele behoeftes. Je kunt in de nabije toekomst aanvullingen verwachten op wat je reeds bezit. Dit kan in de vorm zijn van materiele zaken, een nieuwe relatie of gezindsuitbreiding.  Nummer 55 vertelt ook dat terwijl je deze belangrijke en hoognodige levensveranderingen doormaakt, je nieuwe zegeningen en kansen zult ontvangen. Al je behoefte worden in deze overgangstijd vervult. Wel wordt er gevraagd om dankbaarheid te voelen om deze manifestaties in vervulling te laten gaan, verricht door het Universum. 

Werewolf Woman, 66

2022

Op het schilderij "Werewolf Woman, 66" zit een vrouwelijk weerwolf op het bed een sigaret te roken. Met op haar nachtkastje een foto van haar geliefde mannelijke weerwolf. Deze vrouwelijke weerwolf draagt het nummer 66 bijzich.  66: Het nummer 66 gaat over liefde. Probeer de wereld te zien door er met een liefdevolle bril op naar te kijken. Wanneer je dit doet zal er meer liefde in je leven verschijnen. Het getal 66 is een krachtig teken van onvoorwaardelijke liefde, geloof en het vertrouwen in het Goddelijke.  Ook wel het Universum genoemd. Het is een boodschap vanuit de Kosmos dat je vertrouwen kan hebben in wat komen gaat, mits je een positieve en dankbare houding aanhoudt. Natuurlijk mag je je dagen rot voelen, maar zolang je blijft geloven in het goede of dat het goedkomt zit het met jouw vibaratie naar het Universum goed.  Nummer 66 staat ook symbool voor het helpen van anderen op hun persoonlijke levenspad door je grote inlevingsvermogen. Zorg daarbij goed voor jezelf terwijl je aan andere geeft, zoudat jouw persoonlijke energie-voorraad niet opraakt. 

Werewolf Woman, 87

2022

Het schilderij "Werewolf Woman, 87" is een schilderij met geposeerd een vrouwelijke weerwolf. Deze vrouwelijke weerwolf knielt op haar knieen en draagt het nummer 87 bij zich.  87: Het getal 87 is een belangerijk getal in de numerologie. De energie van verandering, vooruitgang en een nieuw begin klopt aan de deur. Wanneer jij je onzeker voelt over deze verandering, of zelfs gevoelens van hopeloosheid ervaart. Alles gebeurd met een reden en gebeurt volgens de perfecte Divine Timing. Toeval bestaat niet, zeggen de engelen jouw als reminder. Wij, in opdracht van het Universum schenken jouw alleen datgeen wat je echt nodig hebt. Ook al lijkt deze verandering soms onmogelijk. 

What a mess

2022

Het schikderij "What a Mess" is een explosie met de kleuren goud, zwart, wit, brown en met roodtinten. Op het moment van schilderen voelde ik me vrij en onbezonnen, wat ook wel in het resultaat is te zien. 

William Lionspeare

2022

Op het schilderij "William Lionspeare" heb ik een leeuw geschilderd in historische kledingdracht. Omdat deze kledingdracht stamt uit de tijd dat William Shakespeare leefde, breroemd toneelschrijver, dichter en acteur was.  Shakespeare wordt gezien als de grootste schrijver die Engeland ooit heeft voortgebracht, niet alleen vanwege de kwaliteit van zijn werken, maar ook vanwege zijn enorme invloed op de Engelse taal, waarin nog steeds honderden woorden, uitdrukkingen en citaten aan hem zijn toe te schrijven.  De leeuw als geestdier wordt over het algemeen geassocieerd met een representatie van persoonlijke kracht. Als de leeuw je machtig lijkt, kan zijn aanwezigheid als een spirituele gids worden geïnterpreteerd als een positieve weergave van je zelfvertrouwen of persoonlijke kracht. Als zodanig wijzen leeuwen op eigenschappen als kracht, moed en assertiviteit. Leeuwen zijn ook dieren die andere dieren in de natuur domineren. Onthoud als voorbeeld de uitdrukking "de leeuw, koning van de jungle". Wanneer een leeuw verschijnt als je krachtdier, kan dit een weerspiegeling zijn van je vermogen om anderen te leiden of de neiging om te domineren in relaties of op het werk. Samen een krachtige combinatie van leiderschap, dominatie in hun vakgebied, moed, kracht en assertiviteit. 

Woman in the wild

2022

We bevinden ons op de afrikaanse vlakte van de savanne met het schilderij "Woman in the wild", waar een vrouw geniet van haar uitzicht. Ze heeft een wilde geest en een unieke uitstraling.  Met dit schilderij wil ik jouw eraan helpen te herinneren dat je vrij bent, wees net als de vrouw op het schilderij met haar wilde geest. Leef jouw leven volgens je eigen regels en maatstaven. Dans met de wind en schijn zo fel als de sterren in de nacht.  A wild woman with a gypsy soul, with many hearts to stole.
She dances in the wind, with a trouble mind.  
She seeks for freedom in all that she does, someone will say that she seems lost.
She is often misunderstood, with her love and free spirit mood. 
In the stars she seeks her wisdom, aligned with the moon and her rythm. 
She is one of does hard to find, not for society to desinged.
She has a heart of gold, cares for people manifold.
Let her the wild woman that she is, love her for her bliss.
Then she might stay, and will never go away.  - Lisa de Hoogh 

Against the black wall

2021

Het schilderij "Against the black wall" staat symbool voor groei. Na donkere tijden, kan er altijd weer iets moois opbloeien. Ook al zijn de muren nog zo hoog, weet dat je er altijd boven uit kunt groeien! 

Archangel Jophiel

2021

Archangel Jophiel, her name means "the beauty of God". As she flow with glance through the universe with her archangel squad. She posses the Yellow Ray and her element is fire. She works with the "Halls of Wisdom" if wisdom is what you desire. She is the beauty and the creative spark. Helps you connect with your higher self when you have been disembark. With joy, positivity, wisdom and intuition she helps you grow. Put you back on your life purpose, so it's you who flows. She can heal you from negativity, illness and long last terms. Ask for her help she absolutely will confirms. - Lisa de Hoogh

As above so is below

2021

Het schilderij "As above so is below" is een oude kaart, die je meeneemt naar verborgen plekken op deze aarde. Het schilderij bevat vormen van mensen, mysterieuze wezens, land dieren en zeedieren. Houdt het schilderij maar is op zijn kant en er verschijnen opeens allemaal dieren.  Volgens sommige wetenschappers bestaat er in onze aarde nog een andere wereld. Zou dit de kaart zijn die leidt naar deze verborgen wereld? Waar dieren, mysterieuze wezens en mensen naast en met elkaar leven.   

Be a Butterfly

2021

Op het schilderij "Be a Butterfly" heb ik een vlinder geschilderd die zich te goed doet aan de nectar van de bloemen. Vlinders staan spiritueel symbool voor macht, transformatie en verandering. Dat is niet alleen waar de vlinder symbool voor staat, er zijn nog vele andere kwaliteiten die in het leven toegepast kunnen worden. Zoals creativiteit, vrijheid, liefde en harmonie. Vlinder zijn een spirituele voorstelling van macht Ze zijn niet alleen synoniem voor verandering en transformatie, maar ook voor vele andere kwaliteiten in het leven. Ze staan voor creativiteit, vrijheid, liefde en harmonie. Voeg deze krachten toe in je dagelijks leven om je gloednieuwe transformatie naar de nieuwe jij te beginnen.   Naast de vlinder zijn er ook nog wat andere dieren verstopt in de vleugel van de vlinder, welke dit zijn mag u zelf ontdekken.  Dit schilderij heeft verder nog een ander leuk verhaal, voordat ik aan het schilderij begon wist ik niet wat ik wilde maken of waar het naar toe zou leiden. Ik ben vier keer overnieuw begonnen omdat er elke keer een vlinder tevoorschijn kwam en ik wilde dacht ik geen vlinder schilderen. Bij de laatste keer gaf ik het op, het canvas wou perse een vlinder opzich geschilderd hebben dus ik heb het canvas uiteindelijk laten kiezen. 

Black Silhouette

2021

Het schilderij "Black Silhouette" is in opdracht gemaakt. Je ziet op het schilderij een zwarte vrouwen figuur met gouden expressieve tonen. 

Buckskin Horse

2021

Op het schilderij "Buckskin horse" is een paard te zien in de kleur valk. Het is een beetje afgeleid van de Disney film 'Spirit'. Dit is de kleur van een paard die ik in de toekomst zelf zou willen hebben. Het schilderij is mijn eigen schilderij gemaakt met olie verf. 

Directions

2021

Even nature gets it, we can go left or rihgt. Coming from different directions, but we all follow the light. Maybe we have different believes, having another point of view. But in the end we are all the same and that's what matters too. - Lisa de Hoogh

Erotic

2021

Over het schilderij "Erotic" hoef ik denk niet veel te zeggen. Het schilderij spreekt al genoeg vanuit zichzelf. Wel wil ik er nog aan toevoegen dat wanneer ik er naar kijk ik vrouwlijk kracht zie, passie en sensualiteit. 

Faithful and True

2021

Het schilderij "Faithful and True" is een vervolg op het schilderij "Lost and Found". Op dit schilderij doen Fatiful and True de laatste check. Of zuiverheid, vergeving en eigenliefde in ons plaats heeft gevonden. De laatste check voor de poorten naar de Hemel, waar de zielen hun thuis zullen vinden. De paarden worden vergezeld door de witte raaf, die als boodschapper en als waarschuwing dient. De witte raaf staat symbool voor het eerlijke beeld van zelf. Heeft een ziel echt de drie hoofdzaken gevonden, de witte raaf houdt hierin in ieder geval een extra oogje voor in het zeil. 

Flashing Lights

2021

When angels are nearby, beat with their powerful wings as they fly. Lights starting to dancing, it's almost as if they can sing. Songs of joy and love, shining so hard to get notice from above. - Lisa de Hoogh

Flower Garden

2021

Het schilderij "Flower Garden" staat voor een zonnige plek, een plek met die zoete geur van de zomer.
Bloemen brengen een vleugje eeuwigheid, vreugde en schoonheid die voorbij het verdriet en de zorgen van de mensenwereld liggen. Een bewuste en intieme relatie met bloemen kan een ervaring van gemeenschap met het Goddelijke geven en het ware bewustzijn in ons wakker maken. Dus ga liggen in dit veilige baken van bloemen en adem. Grond je voeten diep in de aarde. Als je nu in rust komt, merk dan op welke gedachten je hebt, wat er in je opkomt. Dit is een manier van communiceren met het Goddelijke en helpt ons te ontwaken en onze intuïtie te ontwikkelen.

Forest Fairy's

2021

Deep down we go into the woods, finding our inner peace and connection with mother earth. But above all finding connection within ourselves. Let us wander between trees and listen toot he magical whispers of leaves. Be guided by the forest fairy's into our spiritual rebirht. - Lisa de Hoogh

Foxes in Love

2021

Op het schilderij "Fox in Love" zijn twee vosjes te zien die met elkaar knuffelen en verliefd zijn op elkaar. 

Fox on a Rock

2021

Op het schilderij "Fox on a Rock" zit een vos op een rots met een abstracten expressieve tint. 

Foxy with butterfly

2021

Op het schilderij "Foxy with butterfly" is een vos te zien met een vlinder op haar neus. Ik had zomaar opeens vandaag weer iets met vossen. Misschien omdat de vos symbool staat voor leren naar andere mensen te kijken. Niet naar wat zeggen maar hoe ze doen. Een signaal voor mij dat ik meer naar me intuitie moet luisteren.  De prachtige vlinder staat als symbool voor transformatie. Het is voor mij ook tijd voor transformatie. Ik moet los komen van de mijn ego, meer naar mijn hart en intuitie luisteren. Het is tijd om de vos en vlinder samen te voegen als een. 

Golden Elevator

2021

Met het schilderij "Golden Elevator" schieten we omhoog weg van de schaduwen uit het verleden. Wanneer we dromen over een lift die omhoog gaat, beteket dit dat je op de goede weg bent om je doelen te behalen. Er wordt steeds meer ruimte gecreeerd om weer te genieten van het leven. Ook betekent het dat je bewustszijn steeds groter wordt.  Het waren drie dagen dat ik op bed doorbracht, drie donkere dagen in de schaduw. Strijdend tegen mijn innerlijke demonen, die me weer terug wilde sleuren het diepe in. Ik moest en zou deze strijd winnen, mezelf hervinden, mijjn angsten achterhalen en zelf-liefde vinden. Het ging hier om een belangrijk keerpunt, ik voelde het, dus zetten ik alles op alles. Ik vond de gouden deuren van de lift en nadat ik in stapte schoot ik verder weg dan ik in tijden van het donker was geweest. Dit schilderij staat dus voor een belangrijk keerpunt in mijn leven, het staat voor meer ruimte om weer te genieten van het leven, ruimte voor kracht en positiviteit en ruimte voor een glimlach.   

Green Cobra

2021

Op het schilderij "Green Cobra" zie je hoe een groene cobra door het struikgewas heen glijdt.  De cobra als spiritueel dier, staat hij voor bescherming en healing. Met de cobra kom je voor een transformatie van kracht in je leven te staan. Een oud deel van je moet sterven opdat er iets nieuws in je kan groeien. Het beschermende schild leert je je moedig op te richten.

Green Lion Fever

2021

De leeuw en leeuwin op het schilderij "Green Lion Fever" heb ik nageschilderd van een zwart wit foto die ik tegenkwam op pinterest. Het krachtige liefdespaar heeft mij altijd al geïntrigeerd, de manier waarop zij hun liefde tonen aan de buitenwereld is al kunst van zichzelf. Voor de achtergrond koos ik net als de foto de kleuren zwart en wit met een, ik noem het maar vleugje, petrol. De leeuw en leeuwin zelf heb ik met groen/gele tinten geschilderd. Zo komt de kracht die zij uitstralen meer naar voren als wanneer ik gekozen had om hen ook in het zwart wit te schilderen. 

Green Metallics

2021

"Green Metallics" bestaat uit drie verschillende schilderijen, welke samen een eenheid vormen.  Waar goud staat voor innerlijke wijsheid, ontspant en geeft veiligheid. Zilver is futuristisch, strak en modern. Zilver is koel, duidelijk en onpartijdig. Zilver is elegant, rustig, onbevooroordeeld en straalt sereniteit uit.

Inner World

2021

Met het schilderij "Inner World" wil ik de innerlijke wereld belichamen. Dat kan die van een volwassene zijn of die van een kind. In dit geval is het een innerlijke wereld waar fantasie tot leven komt, met vreemde wezens, piraten, dromerige paarden, de diepten van de oceaan en nog veel meer. Het is een veilige plek waar fantasieën tot leven kunnen komen en waar alles met en door liefde leeft.

Into the Innerlight

2021

Het schilderij "Into the Innerlight" is in opdracht gemaakt. Er werd mij gevraagd iemand zijn duistere periode uit zijn leven weer te geven, en hoe hij in het licht stapten. Wat voor mij een makkelijke opdracht was om te maken omdat ik zelf ook in het licht ben gestapt na jaren in de duisternis te hebben geleefd.  Met de kleuren wit, zwart en rood maakten ik een klok met in het midden van de klok een donker gat. Het zou bijna ook een tunnel kunnen zijn die je steeds verder het licht in neemt. 

Lost and Found

2021

Op het schilderij "Lost and Found" bevinden we ons in het nergens waar verdwaalde zielen ronddwalen. Engelen zijn hard opzoek naar deze verloren zieltjes om ze naar de poort van de Hemel te leiden. Een poort die word beschermd door Trouw en Waar, zodat alleen zielen met zuiverheid naar huis terug keren. Eerst dient de ziel vergeving en zelfliefde te vinden pas dan zal hij door de poort naar de Hemel worden toegelaten. 

Purple Circus

2021

Waar de verbeelding in het circus een grote rol speelt zo spreekt de kleur paars ook over verbeelding. Het stimuleert de verbeelding zelfs en inspireert tot hoge idealen. Het is de kleur van intutie en spiriualiteit, die ons in staat stelt om in concact te komen met onze diepere gedachten. De kleur paars wordt ook wel gezien als een symbool voor passie, inventiviteit, inspiratie, originaliteit en spiritualiteit. Paars is de kleur van waardigheid, van macht en ijdelheid.  Mensen die zichzelf ‘anders’ voelen of vinden, kiezen vaak voor de kleur Paars. Paars staat ook voor het in conflict zijn met zichzelf wat betreft gevoel en verstand. Dit heeft te maken met het feit dat Paars een menging is van de primaire kleuren rood en blauw wat ook contrast kleuren zijn.,  In het schilderij "Purple Circus" neem ik jullie mee in mijn belevingswereld, mijn veilige haven waar het oke is om anders te zijn. Waar ik mezelf expressief kan uitdrukken, kan dansen, het is een plek waar ik in de schijnwerpers durf te staan. In mijn circus durf ik te dromen en echt te leven, dans je met mee?   

Riding on clouds

2021

Don't let the darkness pull you down again. Let's ride on clouds and chase our dreams. Your wings already exists. All you have to do is fly. - Lisa de Hoogh

Sin city

2021

Wanneer je naar het schilderij "Sin city" kijkt waan jij je door de straten van Sin City waar alles grauw en donker is, straten gevuld met hoge flattorens in zwart en wit. Het enige wat kleur afgeeft is een flikkerend oranje, een beetje rose van reclame borden die de straten verlichten. 

Sjaco en Pa

2021

Mijn eerste portrait schilderij in opdracht gemaakt op verzoek van een vriend van mij. Ik waarschuwde hem op voorhand dat het naschilderen van een foto mij echt nooit zou lukken. Dat ik het nog nooit gedasan had en het alleen maar kon uitlopen op een ramp. Vol van twijfel en een tikkeltje nerveus begon ik met het schilderwerk. Ik merkte al snel dat het me makkelijker afging dan ik dacht. Mijn portrait schilderijen zijn in abstracte vorm, om ze geheel sureel te maken dat zit er niet in en past ook niet bij mij. Wat zouden mijn schilderijen nou zijn zonder die kinderlijkheid erin.   

Square Thinking

2021

Het schilderij "Square Thinking" is gebaseerd op de methafor buiten hokjes denken. Het gaat hier om anders denken, onconventioneel of vanuit een ander perspectief denken.  Wanneer het leven even niet zo gaat als je zou willen, probeer dan buiten het hokje te denken. Plaats het in een nieuw perspectief en zie de les die je eruit kan halen om te groeien tot de prachtige persoon die je bent. Plaats het in een ander licht! 

The Dominions

2021

There is a group of angels called the Dominions and are the messagers of God's word. Making sure that the wishes of God are heard. Their apperiance with huge white wings spreading Gods will to the lower one. When you see a Dominion angel, you will know that magic has been done. - Lisa de Hoogh

The King and Queen as one

2021

Het schilderij "the King and Queen as one" bestaat uit twee losse delen. Beide hebben een paarse, lila kleurige achtergrond. Met dit schilderij wilde ik uitbeelden dat zij een krachtig paar zijn, met elk hun eigen taken maar toch zo gelijk als een. 

The Virtues

2021

The second order of the choirs of the dominations are the virtues. They are the one who control the elements and being natures rescue. The sun, the stars an even the moon stands under their command. They are called "the Shining One's" creating miracles throug God's hand. They are brave and powerfull, with a Godlike attitude in all. - Lisa de Hoogh

Untamed Pink

2021

Met het schilderij "Untamed Pink" wil ik zeggen geef nooit op als het om dingen van het hart gaat. In het midden van het schilderij is een vrouw afgebeeld met rode lange haren, die wapperen in de wind terwijl ze de aarde bewandeld die in roze kleuren kleurt. Ze staat voor puurheid, onschuld en het innerlijke kind. Onbevreesd met haar hoofd omhoog jaagt ze haar dromen achterna en laat zich niet afleiden hiervan of door niemand tegenhouden. Ze heeft gekozen voor haarzelf. 

Waterfall

2021

Op het schilderij "Waterfall" is een prachtige waterval te zien met in de rechterhoek een duister personage. Dit schilderij is een comibantie van olie en acryl verf. 

Winged Horse

2021

Like it is been written in Joel 2:4, next to galop they do so far more. They have mighty wings and can fly to heaven. They are as bright in white like the Sailing Seven. By seeing one it means the beginning of a new age. Its time to step into your power, so hup on that stage. - Lisa de Hoogh

Yin & Yang

2021

Het schilderij "Yin & Yang" draagt het symbool, de naam zegt het al, Yin & Yang.  Het yin-yangsymbool is de Oud-Chinese voorstelling van de kosmische dualiteit, waarbij yin vrouwelijkheid (aarde, koude, het noorden, vochtigheid) symboliseert en yang mannelijkheid (hemel, warmte, het zuiden, droogte). Het zijn echter niet louter tegenstellingen, maar vooral complementaire (elkaar aanvullende) waarden. Verder wordt het symbool omgeven door diepe blauwe kleuren alsof ze ligt verstopt als een schat, diep, in het hart van de oceaan. De oceaan heeft de kennis en kracht om blokkades opgedaan tijdens vorige levens te helen. En dan vooral de blokkades die zijn onstaan door eerder misbruik van macht en/of spirituele kracht.