Een nieuwe skill/talent die ik bij mezelf ontdekten en hervond, het schilderen van portretten. Het begon allemaal met het verzoek van een vriend van mij of ik hem en zijn vader wilde naschilderen van een vakantiefoto. Ik waarschuwde hem nog dat dit iets nieuws is en ik misschien niet eens kan. Vol twijfel en toch wat zenuwen begon ik met het schilderwerk. En wat blijkt, ik kan het wel! Verzoekjes zijn altijd welkom!

uit 2021 tot 2022 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Atittude

2022

Met het schilderij "Attitude" nemen we een nieuwe houding aan. Ik ben wie ik ben, voor hun die het begrijpen is er geen uitleg nodig. Voor hen die het niet begrijpen, is er geen uitleg mogelijk.  Ik heb voor de kleur paars als hoofdkleur gekozen omdat deze resoneert met deze nieuwe manier van doen. De klaar paars staat namelijk voor passie, inventiviteit, inspiratie, originaliteit en spiritualiteit. 

Smoking woman

2022

Op pinterest kwam ik een gave zwart/wit foto tegen van een rokende vrouw en besloot deze te gebruiken als inspiratie voor mijn nieuwe schilderij genaamd "Smoking Woman". Het resultaat mag er zeker zijn, al zeg ik het zelf. 

Smoking Woman 2

2022

Net als met het schilderij "Smoking Woman", is het schilderij "Smoking Woman 2" ook gebaseerd op een zwart wit foto die ik tegen kwam op Pinterest van een rokende vrouw. Ook zij werd mijn inspiratie voor dit nieuwe schilderij. 

Werewolf Woman, 11

2022

Op het schilderij "Werewolf Woman, 11" is een vrouwelijke weerwolf afgebeeld die op de trap zit, met een glas rode wijn. Deze vrouwelijk weerwolf draagt het nummer 11 bijzich.  11: Nummer 11 is een boodschap van het Universum die betrekking heeft op je zielsmissie of je hogere levensdoel. Wanneer het nummer 11 aan je verschijnt. Is dit een aanmoediging en geeft het je inspiriatie voor het ontwikkelen van je vaardigheden. Op een manier die jouwzelf en voor de mensheid helpend zal zijn. Nummer 11 staat symbool voor het begin van spirituele verlichtiging en ontwaken.  Ook is nummer 11 een boodschap van je engelelen om je te helpen herinneren dat we naar de fysieke wereld zijn gekomen vanuit de geestewereld.  

Werewolf Woman, 110

2022

Op het schilderij "Werewolf Woman" is een vrouwelijke weerwolf te zien, die leunend op haar armen zit. Deze weerwolf draagt het nummer 110 bijzich.  110: Nummer 110 is het nummer die je geluk brengt in het leven. Wanneer het nummer 110 in je leven verschijnt is het tijd om een spirituele groei door te maken. Het is het nummer van spirituele verlichtiging en het pad van Goddelijkheid. Het helpt jouw eraan te herinneren dat er meer is tussen Hemel en Aarde en dat het Universum/God/de Opper Energie bij je is. Op dit punt in je leven zou je klaar moeten zijn om de goddelijke tussenkomst van de geestenwereld te ontvangen. Je bezit het te latent om goed te doen in deze wereld, maak gebruik van je talenten. Het verborgen doel wat voor jouw bestemd is zal door God en de engelen aan je onthuld worden.   

Werewolf Woman, 13

2022

Op het schilderij "Werewolf Woman, 13" zit een vrouwelijke weerwolf op een stapel blokken. Deze vrouwelijk weerwolf draagt het nummer 13 bijzich.  13: Er wordt gezegd dat het nummer 13 het getal van het ongeluk is, maar integendeel zelfs. Nummer 13 staat voor voorspoed en geluk in de numerologie. Het is een teken dat je verbonden bent met de spirituele meesters en hun vermogen om zo je wensen te kunnen manifesteren. Houdt je gedachte op het positieve gericht en samen met de spirituele meesters, je verbintenis met het Universum maakt dat je sterker. Sterk genoeg om ook jouw spirituele pad te gaan bewandelen. Vertrouw erop dat de spirituele meesters bij je zijn die achter de schermen met je werken om je gedachten liefdfevol en positief te houden. Je staat er nooit alleen voor! 

Werewolf woman, 3666

2022

Op het schilderij "Werewolf Woman, 3666" staat een vrouwelijk weerwolf te leunen tegen een houten balk. Deze vrouwelijke weerwolf draagt het nummer 3666 bijzich.  3666: Het verschijnen van nummer 3666 betekent dat alles goed komt, je hoeft je niet zoveel zorgen te maken. Je moet meer in jezelf gaan geloven en je moet weten dat je veel geweldige talenten onder de oppervlakte verborgen hebt, maar dat je gewoon te bang bent om ze los te laten. Dus laat die talenten, die innerlijke kracht los en ga achter jouw hartenwens aan. Je hebt deze talenten niet voor niks gekregen. Daarmee zeggende je hebt alles in je om jouw hartenwens te behalen, waar talent en wens samen zullen komen als een geheel. 

Werewolf Woman, 55

2022

Op het schilderij "Werewolf Woman, 55" staat een vrouwelijke weerwolf afgebeeld zittend in een grote stoffe stoel. Deze vrouwelijke weerwolf draagt het nummer 55 bijzich.  55:  De boodschap van het nummer 55 ligt voornamelijk in het vertrouwen in het feit dat je zal worden voorzien in je materiele behoeftes. Je kunt in de nabije toekomst aanvullingen verwachten op wat je reeds bezit. Dit kan in de vorm zijn van materiele zaken, een nieuwe relatie of gezindsuitbreiding.  Nummer 55 vertelt ook dat terwijl je deze belangrijke en hoognodige levensveranderingen doormaakt, je nieuwe zegeningen en kansen zult ontvangen. Al je behoefte worden in deze overgangstijd vervult. Wel wordt er gevraagd om dankbaarheid te voelen om deze manifestaties in vervulling te laten gaan, verricht door het Universum. 

Werewolf Woman, 66

2022

Op het schilderij "Werewolf Woman, 66" zit een vrouwelijk weerwolf op het bed een sigaret te roken. Met op haar nachtkastje een foto van haar geliefde mannelijke weerwolf. Deze vrouwelijke weerwolf draagt het nummer 66 bijzich.  66: Het nummer 66 gaat over liefde. Probeer de wereld te zien door er met een liefdevolle bril op naar te kijken. Wanneer je dit doet zal er meer liefde in je leven verschijnen. Het getal 66 is een krachtig teken van onvoorwaardelijke liefde, geloof en het vertrouwen in het Goddelijke.  Ook wel het Universum genoemd. Het is een boodschap vanuit de Kosmos dat je vertrouwen kan hebben in wat komen gaat, mits je een positieve en dankbare houding aanhoudt. Natuurlijk mag je je dagen rot voelen, maar zolang je blijft geloven in het goede of dat het goedkomt zit het met jouw vibaratie naar het Universum goed.  Nummer 66 staat ook symbool voor het helpen van anderen op hun persoonlijke levenspad door je grote inlevingsvermogen. Zorg daarbij goed voor jezelf terwijl je aan andere geeft, zoudat jouw persoonlijke energie-voorraad niet opraakt. 

Werewolf Woman, 87

2022

Het schilderij "Werewolf Woman, 87" is een schilderij met geposeerd een vrouwelijke weerwolf. Deze vrouwelijke weerwolf knielt op haar knieen en draagt het nummer 87 bij zich.  87: Het getal 87 is een belangerijk getal in de numerologie. De energie van verandering, vooruitgang en een nieuw begin klopt aan de deur. Wanneer jij je onzeker voelt over deze verandering, of zelfs gevoelens van hopeloosheid ervaart. Alles gebeurd met een reden en gebeurt volgens de perfecte Divine Timing. Toeval bestaat niet, zeggen de engelen jouw als reminder. Wij, in opdracht van het Universum schenken jouw alleen datgeen wat je echt nodig hebt. Ook al lijkt deze verandering soms onmogelijk. 

Woman in the wild

2022

We bevinden ons op de afrikaanse vlakte van de savanne met het schilderij "Woman in the wild", waar een vrouw geniet van haar uitzicht. Ze heeft een wilde geest en een unieke uitstraling.  Met dit schilderij wil ik jouw eraan helpen te herinneren dat je vrij bent, wees net als de vrouw op het schilderij met haar wilde geest. Leef jouw leven volgens je eigen regels en maatstaven. Dans met de wind en schijn zo fel als de sterren in de nacht.  A wild woman with a gypsy soul, with many hearts to stole.
She dances in the wind, with a trouble mind.  
She seeks for freedom in all that she does, someone will say that she seems lost.
She is often misunderstood, with her love and free spirit mood. 
In the stars she seeks her wisdom, aligned with the moon and her rythm. 
She is one of does hard to find, not for society to desinged.
She has a heart of gold, cares for people manifold.
Let her the wild woman that she is, love her for her bliss.
Then she might stay, and will never go away.  - Lisa de Hoogh 

Sjaco en Pa

2021

Mijn eerste portrait schilderij in opdracht gemaakt op verzoek van een vriend van mij. Ik waarschuwde hem op voorhand dat het naschilderen van een foto mij echt nooit zou lukken. Dat ik het nog nooit gedasan had en het alleen maar kon uitlopen op een ramp. Vol van twijfel en een tikkeltje nerveus begon ik met het schilderwerk. Ik merkte al snel dat het me makkelijker afging dan ik dacht. Mijn portrait schilderijen zijn in abstracte vorm, om ze geheel sureel te maken dat zit er niet in en past ook niet bij mij. Wat zouden mijn schilderijen nou zijn zonder die kinderlijkheid erin.