Ik ben begonnen met het schilderen van dieren in abstracte vorm. De schilderijen hebben iets kinderlijks in zich. En zouden daarom ook leuk staan in de kinderkamer of op bijvoorbeeld een kindercrèche, zal zeg ik het zelf.

uit 2021 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

A lions love

2021

Op het schilderij "A lions love" heb ik geprobeerd de liefde vast te leggen tussen leeuw en leeuwin op een zwart grijze achtergrond. 

Baby deer

2021

Op het schilderij "Baby Deer" is een baby hertje geschilderd ook wel een kalfje genoemd met een expressief abstract tintje. 

Baby foxes

2021

Op het schilderij "Baby foxes" zijn twee kleine vosjes geschilderd vanaf het zijaanzicht. 

Be a Butterfly

2021

Op het schilderij "Be a Butterfly" heb ik een vlinder geschilderd die zich te goed doet aan de nectar van de bloemen. Vlinders staan spiritueel symbool voor macht, transformatie en verandering. Dat is niet alleen waar de vlinder symbool voor staat, er zijn nog vele andere kwaliteiten die in het leven toegepast kunnen worden. Zoals creativiteit, vrijheid, liefde en harmonie. Vlinder zijn een spirituele voorstelling van macht Ze zijn niet alleen synoniem voor verandering en transformatie, maar ook voor vele andere kwaliteiten in het leven. Ze staan voor creativiteit, vrijheid, liefde en harmonie. Voeg deze krachten toe in je dagelijks leven om je gloednieuwe transformatie naar de nieuwe jij te beginnen.   Naast de vlinder zijn er ook nog wat andere dieren verstopt in de vleugel van de vlinder, welke dit zijn mag u zelf ontdekken.  Dit schilderij heeft verder nog een ander leuk verhaal, voordat ik aan het schilderij begon wist ik niet wat ik wilde maken of waar het naar toe zou leiden. Ik ben vier keer overnieuw begonnen omdat er elke keer een vlinder tevoorschijn kwam en ik wilde dacht ik geen vlinder schilderen. Bij de laatste keer gaf ik het op, het canvas wou perse een vlinder opzich geschilderd hebben dus ik heb het canvas uiteindelijk laten kiezen. 

Buckskin Horse

2021

Op het schilderij "Buckskin horse" is een paard te zien in de kleur valk. Het is een beetje afgeleid van de Disney film 'Spirit'. Dit is de kleur van een paard die ik in de toekomst zelf zou willen hebben. Het schilderij is mijn eigen schilderij gemaakt met olie verf. 

Deer male

2021

Op het schilderij "Deer male" is een mannelijke hert geschilderd met een expressief abstract tintje. 

Fire Fox

2021

Op het schilderij "Fire Fox" heb ik een moeder vos met haar cub geschilderd. Het doet me een beetj denken aan de muurschilderingen uit Egypte. Het heeft er iets weg van. Moeder en cub worden omgeven door een vlamme zee, vuur staat symbool voor geestdricht en hartstocht. Daar de vos ook symbool staat voor creatitiviteit en passie, welke zo mooi samenvallen.  Bij het schilderij van "Fire Fox" waren het de kleuren rood en geel die maar naar voren bleven komen.  En moest en zou ik een vos met haar jong schilderen. Je zou het bijna schreeuwen kunnen noemen. Het beeld was zo compleet in mijn hoofd. En het resultaat mag er zeker wezen. 

Fox

2021

Op het schilderij "Fox" heb ik een vos geschilderd met een expressief abstract tintje. 

Foxes in Love

2021

Op het schilderij "Fox in Love" zijn twee vosjes te zien die met elkaar knuffelen en verliefd zijn op elkaar. 

Foxes on the waterfront

2021

Op het schilderij "Foxes on the waterfront" zijn twee vossen geschilderd. Een van de vosjes kijkt naar zijn weerspiegeling in het water. Het andere vosje kijkt naar wat de ander aan het doen is. 

Fox on a Rock

2021

Op het schilderij "Fox on a Rock" zit een vos op een rots met een abstracten expressieve tint. 

Foxy with butterfly

2021

Op het schilderij "Foxy with butterfly" is een vos te zien met een vlinder op haar neus. Ik had zomaar opeens vandaag weer iets met vossen. Misschien omdat de vos symbool staat voor leren naar andere mensen te kijken. Niet naar wat zeggen maar hoe ze doen. Een signaal voor mij dat ik meer naar me intuitie moet luisteren.  De prachtige vlinder staat als symbool voor transformatie. Het is voor mij ook tijd voor transformatie. Ik moet los komen van de mijn ego, meer naar mijn hart en intuitie luisteren. Het is tijd om de vos en vlinder samen te voegen als een. 

Green Lion Fever

2021

De leeuw en leeuwin op het schilderij "Green Lion Fever" heb ik nageschilderd van een zwart wit foto die ik tegenkwam op pinterest. Het krachtige liefdespaar heeft mij altijd al geïntrigeerd, de manier waarop zij hun liefde tonen aan de buitenwereld is al kunst van zichzelf. Voor de achtergrond koos ik net als de foto de kleuren zwart en wit met een, ik noem het maar vleugje, petrol. De leeuw en leeuwin zelf heb ik met groen/gele tinten geschilderd. Zo komt de kracht die zij uitstralen meer naar voren als wanneer ik gekozen had om hen ook in het zwart wit te schilderen. 

Jaguar

2021

Op het schilderij "Jaguar" lijjkt het alsof de jaguar uit het schilderij komt lopen. 

Lioness

2021

Op het schilderij "Lioness" is het hoofd van een leeuwin geschilderd op een zwarte achtergrond. 

Lioness and cub

2021

Op het schilderij "Lioness and cub" is een leeuwin met haar welp geschilderd op een zwarte achtergrond. 

Lionesses

2021

Op het schilderij "Lionesses" zijn twee leeuwinen geschilderd vanaf het zijaanzicht met een expressief abstract tintje. 

Lioness in black and white

2021

Op het schilderij "Lioness in black and white" heb ik een leeuwin geschilderd in het zwart wit vanaf het vooraanzicht. 

Lioness side front

2021

Op het schilderij "Lioness side front" heb ik een leeuwin vanaf het zijaanzicht geschilderd. Ze lijkt een beetje op Sarabi van de Leeuwenkoning. 

Lion in black and white

2021

Op het schilderij "Lion in black and white" heb ik een leeuw in het zwart wit geschilderd vanaf het vooraanzicht. 

Oh my deer

2021

Op het schilderij "Oh my deer" heb ik een vrouwetjes hert ook wel hinde genoemd samen met haar kalf geschilderd met een expressief abstract tintje. 

Panther in black and white

2021

Op het schilderij "Panther in black and white" heb ik een panter geschilderd in het zwart wit vanaf het vooraanzicht. 

Rearing horses

2021

Op het schilderij "Rearing horses" zijn twee steigerende paarden geschilderd, waarvan een zwart paard en een wit paard.  Een paard is verbonden met je eigen innerlijke vrijheid. De kleur van het paard is ook belangrijk, een wit paard betekent dat je een soort bewustzijn hebt dat spiritueel van aard is en dat je een nuchtere stijl hebt. Een zwart paard laat zien dat je energie hebt die op een positieve manier in je leven moet komen.

The King

2021

Op het schilderij "the King" staat een leeuw geschilderd vanaf het vooraanzicht met paars en lila tinten. 

The king and queen

2021

Op het schilderij "The king and queen" zijn een leeuw en leeuwin samen geschilderd vanaf het zijaanzicht. 

The King and Queen as one

2021

Het schilderij "the King and Queen as one" bestaat uit twee losse delen. Beide hebben een paarse, lila kleurige achtergrond. Met dit schilderij wilde ik uitbeelden dat zij een krachtig paar zijn, met elk hun eigen taken maar toch zo gelijk als een. 

The Queen

2021

Op het schilderij "The Queen" is een leeuwin geschilderd met paars en lila tinten. 

War horse

2021

Op het schilderij "War horse" heb ik mijn eigen versie van het oorlogspaard geschilderd geinspireerd door het boek van Michael Morpurgo met een expressief abstract tintje. Dit boek heb ik als klein meisje wel honderd keer gelezen. Elke keer als we met de klas naar de bibliotheek gingen koos ik het boek 'Oorlogspaard' uit. 

Waterfall

2021

Op het schilderij "Waterfall" is een prachtige waterval te zien met in de rechterhoek een duister personage. Dit schilderij is een comibantie van olie en acryl verf.