Turlte two

Turlte two

50 x 40 cm, © 2021, verkocht
Tweedimensionaal | Schilderkunst | Acryl | Op doek
Getoond op Expression

Het schilderij "Turtle two" hoort eigenlijk bij het schilderij "Turtle", ze zijn er om samen als setje opgehangen te worden. Los van elkaar mag natuurlijk ook. Bij deze omschrijving wil ik je nog een andere spirituele betekenis van de schildpad meegeven. 

Schildpad: 

In de tijd waarin alles maar sneller en sneller moet gaan, gebeurd het makeklijk dat je de weg kwijt raakt. Jouw leven is een rustig kabbelend beekje dat onderweg van alles tegenkomt, die niet van koers hoort te veranderen. Op het moment dat iedereen maar van alles in jouw beekje dumpt, denk aan wat je leert tijdens jouw opgroeien, komt er een stroomversnelling op gang. Of vindt er een stagnatie plaats die je zelf niet gewenst of zo bedoeld hebt. Hoe kabbel je dan verder op jouw manier. 

IZuiveren
En dat is waar de schildpad ook voor staat, dat wat er in het verleden dan ook aan jouw beekje is toegevoegd in het nu of in jouw verleden. Jij moet weten dat dit niet van jouw is, het hoort daarom niet bij jouw Unieke Zelf. Als je ook milieu technische naar de wereld kijkt, naar haar rivieren en hoe de mensheid daarmee omgaat, dan begrijp je misschien beter wat hier bedoeld wordt.

De schildpad staat dus voor het zuiveren van jouw rivier, jouw innerlijke reis. Die jouw helpt herinnernen hoe jij weer tot je ware Unieke Zelf kan komen en wie deze in wezen werkelijk was.